Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До 80-річчя від дня народження Анатолія Паламаренка

П'ятниця, 12.07.2019 09:06   За матеріалами сайту ЦДКФФА України імені Г.С. Пшеничного та сайту Україна молода.

   Народного артиста Анатолія Паламаренка, Героя України, лауреата Шевченківської премії, 12 липня шанувальники вітають із 80-літтям. Народився він у містечку Макарові Київської області в родині колгоспників Єлизавети Оксентіївни та Нестора Тимофійовича. У родині підростало четверо дітей, найменшим був Анатолій.

   Шлях у велике мистецтво для Анатолія Паламаренка розпочався ще зі школи. Учнем полюбляв читати вірші, гуморески і копіювати мову однокласників, учителів, знайомих. А після закінчення десятирічки юнак вирішив стати артистом. За Анатолія Паламаренка приймальна комісія Київського театрального інституту ім. І. Карпенка-Карого проголосувала одностайно.

   Студентом найбільше полюбляв заняття зі сценічної мови. Після закінчення інституту Анатолій Паламаренко одержав призначення на роботу до Хмельницького обласного драматичного театру ім. Г. І. Петровського. Пропрацювавши один рік, повернувся до Києва. Велика любов до мистецтва художнього слова взяла гору над театром — артист звернувся до Київської (нині Національної) філармонії з проханням зарахувати його читцем.

   На відео - дружня пародія на актора Миколу Яковченка.



   У репертуарі Анатолія Паламаренка велика кількість класики української літератури: від "Фата Моргани" Михайла Коцюбинського і "Кайдашевої сім’ї" Івана Нечуя-Левицького до Шевченкового "Кобзаря".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Гумор".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):