Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Живу на ДВРЗ. Тут багато безхатьків

Неділя, 02.06.2019 09:23   Скорочено, за матеріалами сайту Gazeta.ua

   Майже 30 тисяч людей підписані на інстаграм suka_zhizn. Це проект, який допомагає бездомним. На його сторінці зібрані фотографії та історії людей, які змушені жити на вулицях столиці. 2 роки тому цей паблік створив 28-річний киянин. Своє ім'я та прізвище він не розголошує.


   Як виникла ідея?

   Майже 18 років живу на ДВРЗ (житловий масив у Києві. Назва - від Дарницького вагоноремонтного заводу. - Gazeta.ua). Тут багато безхатьків. Я почав їх знімати на телефон і викладати у мережу. Хотів показати їхнє справжнє життя.

   Я займався багато чим, але не почувався щасливим. Хотів бути лікарем, як прадід. Після 4 років у медичному університет залишив навчання. Це не моє. Працював оператором на телеканалах. Зараз я - фрілансер. Проекту "Сука життя" приділяю по 7-8 годин щодня. У ньому я знайшов себе.


Живу на ДВРЗ. Тут багато безхатьків

Звідки назва?

   Так називається період, через який проходять герої публікацій.


Як знаходите їх?

   Спочатку шукав у районі. За півроку пройшов близько 3 тисяч кілометрів. Зараз співпрацюю з Будинком милосердя. Вони знають, хто потребує підтримки. Нещодавно написала одна із підписниць, попросила про допомогу.


Комусь із них вдалося вирватися з такого життя?

   Було кілька випадків. Одного разу у купі сміття знайшов Вадима. Повернувся з АТО, йому нікуди було йти. Я допоміг почати життя з чистого аркуша. Працює таксистом в Uber, знімає житло.

   Женя - колишній продюсер. Освічений: має 2 червоні дипломи, знає 2 іноземні мови. Опинився на вулиці. Його не брали на роботу, бо не мав документів. Бомжував близько 3 років. Наступного дня після опублікованого посту знайшлись давні друзі, колишні колеги. Їхня зустріч і змінила його життя. Ролик про Женю монтував 4 рази. Коли переглянув, вперше за 15 років заплакав. Ця історія довела: все, що я роблю, недаремно.


Чи є якісь принципи, яких дотримуєтеся в роботі з безпритульними?

   Ніколи не даю грошей. Тільки їжу, нічліг, одяг, знаходжу роботу, допомагаю з документами.


За що вас критикують?

   Говорили, що зробив бізнес на безхатьках. Із благодійних грошей не взяв ні копійки. Навпаки - вкладаю. Спочатку всю критику сприймав на свій рахунок. Пішов до психолога. Навчився жити з цим негативом і не зациклюватися.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Самоорганізація".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):