Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Чому деякі держави голосують в ООН проти України?

Четвер, 11.04.2019 12:17   

   У грудні минулого року Генеральна Асамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію про проблему мілітаризації Росією Криму та акваторій Азовського і Чорного морів. За документ проголосували 66 країн, проти – 19. Зокрема, проти голосував Іран.

   Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді пояснив позицію своєї країни: "Із самого початку конфлікту між Україною та Росією ми завжди керувалися нормами міжнародного права, підтримували і підтримуємо територіальну цілісність України. Ми неодноразо нагадували представникам наших ділових кіл, іранським бізнесменам, щоб вони не приїздили до Криму без погодження з відповідними органами України... В політичному плані ми не здійснювали жодних дій, які порушували б суверенітет України".

Чому деякі держави голосують в ООН проти України?

   Разом з тим, дипломат нагадав, що українська сторона "...протягом 15 років голосувала за антиіранські резолюції щодо прав людини, проекти яких готують Сполучені Штати і Канада". За словами Мораді, США і Канада "...заплющують очі на питання прав людини у багатьох країнах світу і дивляться лише на Іран". У цьому контексті він висловив жаль, що Україна також голосує в ООН за ці антиіранські резолюції та поінформував, що після грудневого голосування представництво Ірану в Нью-Йорку дало пояснення українській стороні, чому воно голосувало саме таким чином. "Подібні пояснення ми даємо лише дружнім нам країнам", - акцентував Посол Ісламської Республіки Іран в Україні.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Російсько-українська війна".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):