Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Бібліотека Заболотного запрошує на презентацію художньої виставки

Четвер, 21.02.2019 20:35   

   22 лютого 2019 року о 16:00 у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного у співпраці з Музеєм історії Десятинної церкви відбудеться презентація художньої виставки "Живопис і графіка Стефана Статецького".

Про автора:
   Стефан Статецький (1940–2001) - український радянський художник. Народився в с. Жеревпілля Розважівського (зараз - Іванківський) району Київської області в сім’ї агрономів. Початкову освіту здобув у 141 київській школі, згодом навчався у Київській художній середній школі імені Т. Г. Шевченка (1954 р.) та Київському художньому інституті.

   Розпочав професійну діяльність з викладання малюнку та креслення у Димерській середній школі Київської області та в школі № 25 імені М. Белінського у Києві. У 1966 р. Стефан Статецький очолив відділ пересувних виставок Художнього фонду УРСР, творчо працював, створив кілька монументальних робіт для підприємств і установ Києва, використовував найрізноманітніші жанри і техніки.

Афіша заходу

   Про виставку:
   Стефан Статецький захоплювався творчістю Тараса Шевченка і завжди усвідомлював свою приналежність до землі, де народився. Картини художника отримали схвальні відгуки у Шевченківському національному заповіднику в місті Каневі, звідки щойно повернулися до Києва.

   Запрошуємо киян відкрити для себе світ живопису та графіки патріота Стефана Статецького. Вхід вільний. Адреса бібліотеки: м. Київ, проспект Перемоги, 50. Довідки за телефоном: (044)456-0172.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):