Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Презентація художніх робіт виставки-конкурсу живопису

Вівторок, 05.02.2019 17:09   

   7 лютого 2019 року о 16:00 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбудеться презентація художніх робіт виставки-конкурсу живопису "Я – УКРАЇНЕЦЬ!" до дня народження Миколи Макаренка.

Микола Макаренко    Микола Омелянович Макаренко (04.02.1877 – 04.01.1938) – видатний уродженець Сумщини, патріот України, вчений-археолог, мистецтвознавець, музеєзнавець, художник, педагог. Людина незламної сили духу та переконань, який віддав життя за збереження і процвітання пам'яток вітчизняної культури. Енциклопедичні знання, здобуті у найкращих наукових і мистецьких закладах, беззастережно віддавав справі розбудови в Україні духовного та високоморального суспільства.
   Автор понад 150 друкованих праць, які характеризують багатоплановість наукової діяльності невтомного вченого: «Запорізькі клейноди в Ермітажі», «Художественно-промышленная керамическая школа имени Н.В. Гоголя в г.Миргороде Полтавской губернии», «З артистичної спадщини Шевченка», «Могилы городища Полтавской губернии», «Музей Мистецтв УАН», «Чернігівський Спас: археологічний дослід року 1923», «Мистецтво книги», «Городище «Монастирище», «Орнаментація української книги ХVI-ХVIII ст.», «Скульптура і різьбарство Київської Русі передмонгольських часів», «Маріупольський могильник» та інші.

   У фондах Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого наявні декілька видань Миколи Омеляновича, з якими можна ознайомитися як у відділі рідкісних і цінних книг, так і на сайті Електронна бібліотека «Культура України».

Маріупольський могильник

   Мистецький спадок М. Макаренка знаходить продовження у творчості художників «Мистецької світлиці», картини яких будуть експоновані на виставці-конкурсі.

   На презентації можна буде дізнатися про трагічну долю Миколи Омеляновича, його професійні здобутки, переглянути виставку-конкурс художніх робіт «Я – УКРАЇНЕЦЬ!».

   Організатори заходу – Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, ГО «Сумське земляцтво у місті Києві», Михайлівський Золотоверхий монастир, Національна спілка художників України.

   Бібліотека запрошує всіх охочих! Контактний телефон: (044)278-4393.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):