Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Хто зараз озвучує київське метро?

П'ятниця, 04.01.2019 11:37   Скорочено, за матеріалами сайту 112.ua

   У червні минулого року прес-служба комунального підприємства "Київський метрополітен" повідомила про початок перезапису оголошень, які лунають у вагонах поїздів. Причин для такого рішення декілька: перейменування станції метро "Петрівка" в "Почайна"; заплановане відкриття нових станцій у бік Виноградаря на зеленій гілці підземки; потреба в змінах та осучасненні текстів оголошень.

   Напевно, найважливіше: перезаписати аудіооголошення з диктором, який озвучував їх протягом останніх майже 30 років, вже не вийде - директор Київського академічного театру ляльок Микола Петренко помер два роки тому.

   Від перезапису лише окремих назв станцій (або текстів оголошень) у київському метрополітені відмовилися – начебто вони сильно дисонуватимуть і дратуватимуть пасажирів. Нового диктора шукали дуже ретельно. Результатом пошуку стала компанія "Tak Treba Production", яка погодилася на тривалий соціальний проект з метрополітеном на безкоштовній основі. Це мультимедійна компанія, яка спеціалізується на послугах з адаптації іноземних фільмів, серіалів й анімації. Іншими словами, озвучення, дубляж і титрування.

   Ім'я нового диктора не розголошують. Кажуть, що свідомо хотіли відійти від персоналізації голосу метро, і однією з вимог до компанії "Tak Treba Production" була взаємозамінність дикторів зі схожими голосами.

   До речі, була й пропозиція Олександра Колодька та його однодумців з організації "Агенти змін" : замість оновлення бази оголошень у вагонах, дописати лише ті, яких бракує, за допомогою електронної моделі голосу диктора Миколи Петренка (для прослуховування натисність кнопку "Play" зліва).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Транспорт".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):