Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Архітектурна спадщина України стає на облік

Субота, 17.11.2018 08:09   Скорочено, за матеріалами сторінки

   5 листопада 2018 року на Консультативній раді Департаменту культури і туризму Полтавської обласної держадміністрації відбувся захист 6 комплектів облікової документації на пам'ятки архітектурної спадщини Полтавщини (документація розроблена командою Майстерня архітектора І. Бикова).

   Мова йде про унікальні пам'ятки Полтавщини:
   1) Чотири школи архітектора Сластіона в селах Піски, Бербениці, Гаївщина та Лучка. Школи у Пісках та Гаївщині, збудовані в 1913-1914 роках, мають унікальний орнаментований цегляний декор.
   2) Земська лікарня в м. Лубни (1913-1915 роки), збудована за проектом Дмитра Дяченка, опорна пам'ятка українського архітектурного модерну на Полтавщині, яку обміряв та вичав сам Віктор Васильович Чепелик.
   3) Жіночє єпархіальне училище в м. Лубни (1905-1908 роки) - навизначніша архітектурна пам'ятка міста. Зараз - ЗОШ №10. Комплекс училища включає 4 поверхи та вбудовану церкву. Зведена за проектом "будівничого Харкова" академіка архітектури Олексія Миколайовича Бекетова.



   Всі перелічені пам'ятки рекомендовані на статус місцевих, крім Лубенського жіночого єпархіального училища, якому консультативна рада рекомендувала національний статус.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):