Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Заболотнівські читання

Субота, 20.10.2018 18:58   

   Ця знакова подія не тільки для міста, а й для України пройшла у Державній науково архітектурно-будівельній бібліотеці імені Володимира Заболотного. ХІІІ Заболотнівські читання під назвою «Архітектурна та будівельна книга в Україні» відбулися 12 жовтня 2018 року,про їх початок сайт «Ліски» сповіщав 11.10.2018 р.



   ХІІІ Заболотнівські читання були присвячені 120-річчю від дня народження українського архітектора, засновника і президента Академії архітектури України в 1945 – 1956 рр., одного з авторів проекту будинку Верховної Ради України – Володимиру Гнатовичу Заболотному (1898 – 1962).

   Зазначеною тематикою була «Особистість і епоха Володимира Заболотного». До Вашої уваги коротенький зміст вченого зібрання.

   У виступах приймали участь як головні посадовці бібліотеки, так і гості – поважні фахівці з різних наукових закладів та музеїв Києва. Зупинюся лишень на двох, відомих читачам сайту особах.

   Із темою «Володимир Заболотний – учень Павла Альошина» виступила Олена Мокроусова, кандидат історичних наук,головний спеціаліст КНМЦ з охорони, реставрації та використання пам’яток історії, культури і заповідних територій.



   За її авторства у цьому році видавництво «Либідь» у серії «Твій Київ» випустило у світ дві книжки: «Старий Печерськ: гармата і хрест» та «Лінія долі на долоні Києва». Про цю письменницю та історика читачі сайту нещодавно довідалися із публікації, що була оприлюднена 7 жовтня ц.р. на сайті «Ліски». Додам, що шановна пані Олена народилася 3 серпня 1973 року у Києві - стверджує Вікіпедія.

   Іншим доповідачем Заболотнівських читань був Семен Широчин, доктор філософії технічних наук, дослідник архітектури Києва, фотограф, музикант. Він виступив із монографією «Будинок Верховної Ради України – перлина творчості Володимира Заболотного. Історія будівництва».



   У пана Семена вийшла ц.р. книжка (у співавторстві з О.Михайликом та К.Степанецем) «Невідоме Лівобережжя. 1960 – 1980-ті». Це друга частина книжки про Лівобережжя Києва.Перша частина книжки згадується на сайті «Ліски» у коментарях Інни Росєвої за 21.06.2017 17:23.

   Невеличка довідка. Семен Широчин народився 16 грудня 1988 року у Києві. У 2006 році створив сайт «Київ 1900 – 2000. Київ сьогодні».

   У залі, де проходило засідання, була виставка проектів будинків, які зроблені Володимиром Заболотним, а також журнали та газети 50-х років минулого століття. У фойє бібліотеки – книжкова крамниця та книжки, які подоровані авторами.

   Організацією читань турбувалося як Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, так і Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного.

   Пропоную декілька фотознімків з цієї події.


Антоніна Просєкова
16 жовтня 2018 р.
Київ



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):