Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Музею Рильського - 50 років

Неділя, 19.08.2018 22:18   

   Відкриття Літературно-меморіального музею видатного українського поета Максима Тадейовича Рильського відбулося влітку 1968 року. Садиба площею приблизно 0.3 гектара розташована на пагорбі, що височить над Горіховатськими ставками і межує з Голосіївським лісом.



   Спорудження будинку розпочалося 1946 року і тривало близько 5 років. Головний вхід до нього був раніше з іншого боку, через ганок з декоративними вазами. Навколо будівлі, з допомогою друзів поета, було висаджено фруктовий сад і розбито квітники. Біля будинку поет посадив декілька ялинок, які й зараз прикрашають садибу.



   У будинку сім кімнат - три на першому і чотири на другому поверсі. В експозиції представлені родинні фотографії, подаровані поету картини, фото друзів, скульптурні зображення, журнали та збірки поезій. Окремо представлені теми "Рильський-перекладач" та "Рильський і музика".



   Майже повністю збережено прижиттєвий інтер'єр робочого кабінету поета - великий письмовий стіл, приставний столик та м'які стільці. У кутку над книжковими полицями раніше висів подарований Василем Касіяном портрет Леніна. Над столом групова фотографія з п'ятирічним Максимом, заквітчаний кленовим листям портрет Пушкіна, фотографія Панаса Саксаганського, старовинний барометр. Перекидний календар на столі зупинено на даті 24 липня 1964 року.



   Музей працює щодня з 10.00 до 18.00. Вихідні дні - п'ятниця (за іншими даними - понеділок) та останній четвер місяця. Телефон для довідок і замовлення екскурсій: (044)525–2471.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):