Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Капітальний ремонт парку

П'ятниця, 29.06.2018 14:23   За матеріалами сайту Дніпровської РДА

   В середу, 27 червня 2018 року, київський міський голова Віталій Кличко відкрив першу частину робіт оновленого парку "Перемога" після капітального ремонту (2-га черга). "Київ – це місто парків. І ми наполегливо працюємо над тим, аби ці парки відповідали світовим стандартам, були справді сучасними, комфортними та безпечними зонами відпочинку для киян та гостей столиці", – сказав Віталій Кличко.

   Парк "Перемога" – це найбільша зона відпочинку у Дніпровському районі Києва, розташована у сосновому лісі, площею 65 га. Облаштований він був понад півстоліття тому. Останнє перепланування парку здійснювали 10 років тому.

   На сьогодні зроблено капітальний ремонт на 7 га паркової зони: від декоративної водойми до вул. Жмаченка. У планах – оновлення 35 га парку. Подальші роботи здійснюватимуть на території парку від декоративної водойми до ЖК "Паркові озера".



   В оновленій частині парку прокладені нові доріжки, встановлені лави та урни, облагороджені зелені насадження та облаштовані майданчики для дітей і молоді. Зокрема, сучасний дитячий ігровий комплекс, зона для занять спортом, два багатофункціональних поля для гри у футбол, баскетбол та волейбол. Також є екопарковки з боку вулиці Жмаченка, облаштовано тимчасовий полив.

   В рамках капітального ремонту висаджено 455 кущів: спіреї, свидини, гортензія, вейгели, пухироплідника Червоного, ялівцю середнього та кизильнику; 35 дерев: горобини Пендула, сакури Канзан, верби цільнолистої Хакуро-нішікі, сосни гірської, ялиці корейської та ялни Акрокона; 2950 багаторічних квітів та злакових трав: Астильби, хости, лаванди, війника гостроквіткового, вівсянниці сизої, пінісетуму, імператуму, лілейника та ірисів.



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):