Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Своїми руками

Середа, 23.05.2018 22:26   

   Один із найдавніших видів народного мистецтва – це вишивання. Вишивання зародилося ще за часів, коли первісні люди зшивали хрестиком шматки шкіри вбитої тварини. В ході еволюції жінки почали звертати увагу на свою зовнішність. Тоді й вишивка почала слугувати їм як варіант оздоблення одягу і спосіб вирізнитись з-поміж юрби інших.

   Пізніше дівчата почали вишивати сорочки своїм чоловікам та дітям. У той же час з’явилася вишивка ікон хрестиком та вишивка картин хрестиком. Згодом у вишивці почали застосовувати бісер, дорогоцінний камінь – все залежало від регіону, де дари природи поєднувалися із фантазією і геніальністю людини. Майстрині вишивки існують і в наш час. Завдяки їм сучасна вишивка хрестиком продовжує справу наших предків і залишає слід в нашій історії.

   Як вже повідомлялося на сайті "Ліски", свято вишивання, а отже і вишиванки, в нашій країні відзначається у третій четвер травня. Цього року воно припало на 17 травня.

   Не відстає від яскравих подій і бібліотека імені Олександра Олеся, що знаходиться у Дніпровському районі міста Києва. Виставка вишитих своїми руками картин, ініційована керівником книгозбірні Тетяною Миколаївною Батовою, розпочалася в бібліотеці 16 травня.

   Майстриня художньої вишивки Коростильова Людмила Миколаївна представила багато робіт різного жанру. Всі картини вишиті хрестиком руками 76-річної жінки.

Майстриня вишивки

   Пропоную читачам помилуватись шедеврами вишитих картин.

   До Дня вишиванки на стенді також представлені різні книжки даної тематики. А вишита сорочка із коноплі, котрій 100 років, та намисто віком біля 100 літ привертають особливу увагу відвідувачів.

Вишита сорочка з коноплі

   Цю цінну рідкісну річ дістала із бабусиної скрині співробітниця закладу Ірина Яківна.


Антоніна Просєкова
21 травня 2018 року
Місто Київ


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):