Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Лісовий патруль на варті

Вівторок, 01.05.2018 19:37   Скорочено, за матеріалами сайту ПравдаТУТ

   Від початку весни кількість відпочивальників у лісах Києва суттєво збільшується. Разом з тим збільшується й кількість сміття, а іноді необачна поведінка людей призводить і до лісових пожеж. Цього року за дорослими порушниками вирішили слідкувати діти - учні школи №103, що на житловому масиві ДВРЗ. Організатори проекту сподіваються, що участь молоді в таких патрулюваннях позитивно вплине перш за все на самих дітей і сформує в них відповідальне ставлення до природи.

   Перше патрулювання почалося з урочистостей, у яких взяли участь представники Дарницького лісництва. Вони нагородили почесними грамотами школярів, які вже допомагали висаджувати ліс. Одразу ж після урочистостей й інструктажу, малі патрулі відправилися до лісу ― нести варту. Юнаків об’єднали в чотири групи, кожна з яких повинна виконати важливі завдання: установити загорожу для автомобілів, висадити молоді дерева, зробити схованки для кажанів та безпосередньо патрулювати ліс.



   Порушників довго шукати не довелося. Буквально за 10 хвилин група юних "Лісових рейнджерів" натрапила на рибалок, що під’їхали до водойми на автомобілі, що, як виявляється, теж заборонено. Із порушником провели роз’яснювальну бесіду, і чоловік пообіцяв, що більше так робити не буде.

   "Лісові рейнджери" планують щотижня виходити на патрулювання. Звісно, вони не мають ніяких правоохоронних функцій і не можуть нікого карати. Утім, діти переконані, що результати від їхньої роботи будуть, адже вони завжди можуть викликати справжніх поліцейських.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Діти", "Ліс" та "Школа".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):