Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Усіх, хто святкує, - з Різдвом!

Понеділок, 25.12.2017 08:45   

   У листопаді 2017 року Верховна Рада України внесла день 25 грудня до переліку офіційних святкових днів. В цей день у світі святкують Різдво віруючі 11 з 15-ти православних церков, які перейшли на сучасний календар.

З Різвом!

   Застарілим юліанським календарем продовжують користуватися Грузинська, Єрусалимська, Російська та Сербська Православні Церкви, які відмічають свято Різдва Христового 7 січня.


Вам була корисна ця стаття?

Антоніна  25.12.2017 12:41
Дозвольте додати факт із "Життя Тараса Шевченка", який описує Павло Зайцев. "...Десь у середині жовтня виїхав до Яготина, щоб приступити до замовленої праці - робити копії портрета кн. Миколи Репніна... У Яготині Шевченко справив на всіх якнайкраще враження:"Як багато він має такту, доброти й пошани до всього святого.З усіма він ввічливий, із старшими шанобливий, і тому його всі люблять", так характеризувала поета господиня яготиського сальону. Носив він тоді сірий довгий сурдут з оксамитним коміром і модний, високо, аж під підборіддям зав'язаний шаль-крават...Ще 22 грудня був тут, але Різдво зустрів у Переяслові, вже тяжко хворий: 25 грудня написав свій "Заповіт". Невдовзі заслаб на тиф...З цих околиць виїхав до Яготина.Цикл своїх поезій з 1843-1845 рр. він назвав "Три літа". У своїх "прозріннях" побачив ясно, що Україну катують її власні сини, що нема кому помагати..., що ціла верхівка нації зрадила матір-батьківщину...". Вітаю всіх з Різдвом по Григоріанському календарю!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):