Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Якою буде зима?

П'ятниця, 01.12.2017 15:35   

   В Україні взимку середня температура повітря буде або в межах норми, або на кілька градусів вище, сильного тривалого морозу не очікується. Про це на прес-конференції повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.
   За її словами, у грудні на більшості території України температура буде на рівні 3-4 градусів морозу, і західних областях – в межах нуля. Сильних опадів в грудні не очікується, в основному вони будуть у вигляді дощу або мокрого снігу. У середині місяця можлива ожеледиця. Перед Новим роком, 27-28 грудня, буде короткотривале похолодання, проте безпосередньо в новорічну ніч очікується короткотривале потепління.
   У січні температура повітря буде також в межах норми або на кілька градусів вище, від 3 до 5 градусів морозу. Опади в західних, північно-західних і північних областях будуть в межах норми і вище норми, в Криму і Донецькій області буде надлишок опадів. В деяких центральних і східних областях (Кіровоградська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська та Луганська області) буде дефіцит опадів.
   В лютому також опади будуть в рамках норми або вище норми, середня температура за місяць буде від 3 до 6 градусів морозу. Опади очікуються сильні, ймовірні снігопади.
   У цілому, за словами В.Мартазінової, дуже низьких температур взимку не очікується. Найбільш прохолодним буде грудень і перша половина січня, а вже в другій половині зими температура буде вищою.

   Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує морозний грудень. "У перших числах грудня на українців вже чекають легкі морози: нічні 3-4 градуси нижче нуля, вдень близько нуля. Так буде тривати до 4 грудня. З 4 по 7 грудня очікується відлига - 2-3 градуси тепла. З 10 по 22 грудня знову будуть морози, але на нас чекають "гойдалки". Так, з 10 по 15 грудня очікується 3-5 градусів нижче нуля, а до 16-17 грудня прийдуть сильніші морози: мінус 11-16 градусів. З 23 по 26 грудня знову очікується відлига, але з 28 числа повернуться морози, хоч і не дуже сильні - мінус 3-6 градусів", - резюмував Горбань.
   Крім того, народний синоптик спрогнозував і погоду на Новий рік. "Під Новий рік на нас чекає 5-7 градусів морозу. Що стосується опадів, то сніг очікується 2,3 грудня, потім з 14 по 17 і 27-28 грудня. Є надія, що Новий рік буде з легкими морозами і снігом", - сказав Горбань.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):