Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Багатотиражка ДВРЗ за грудень 1966 року

Вівторок, 28.11.2017 17:06   

Заводська багатотиражка за січень 1966 року Заводська багатотиражка за січень 1966 року
   Номер 46 (488) газети Дарницького вагоноремонтного заводу вийшов з друку 3-го грудня, майже напередодні свята "День Конституції СРСР", тому редакційні замітки присвячені саме йому.
   В одній із заміток наводяться цифри, які повинні були свідчити про всенародний характер влади у державі. Так, на виборах 1965 року у місцеві ради було обрано більше двох мільйонів депутатів, з них 28,8% - робітники, а 33,3% - колгоспники.
   Із 1517 депутатів Верховної Ради СРСР 698 - робітники і колгоспники, більше як 300 - інженери і техніки, майже 200 - агрономи і зоотехніки. Актив рад усіх рівнів налічував більше як 23 мільйони чоловік.
   Автор статті "Депутатки" Ф.Владимиров розповів про працівниць заводу Тетяну Павлівну Сидельник (деревообробний цех) та її дочку Світлану (економіст планового віділу), яких на зборах заводського колективу було висунуто в кандидати до місцевих Рад депутатів трудящих.
   У замітці "Звітують обранці" про роботу депутатської групи селища ДВРЗ доповів депутат районної ради, начальник відділу заводу Володимир Іванович Івченко. Група займалася питаннями: охорони громадського порядку, організації культурного відпочинку трудящих, підготовки шкіл до навчального року, роботи їдальні тощо. Про діяльність міської ради розповів депутат, керівник заводу Олексій Миколайович Зайцев. Виборці т.т. І. Токарев, О. Афанасьєв, О. Кукленко, В. Левицький та інші, які виступили на зустрічі, висловили ряд претензій та пропозицій для поліпшення роботи депутатських груп.
   Протягом двох днів у цехах заводу проходили бесіди представників охорони громадського порядку - майора міліції Новоксенова та капітана Бєлова. Про це йшлося у замітці "Бесіди робітників міліції". Автор Л. Якубовська пише, що вони викликали великий інтерес у робітників і службовців.

   На фотографії, розміщеній на другій сторінці багатотиражки, - слюсар-ремонтник Віктор Пенч заправляє своє ліжко у заводському гуртожитку. Умови нового гуртожитку дозволяли відпочити після робочого дня і культурно провести своє дозвілля.
   "Подяка школярів" - так називається коротка розповідь про шефську допомогу учням 8-А класу (прим. ред. "Ліски": не сказано, якої школи, ймовірно, що 11-ї) з боку заводського конструкторського бюро. Від імені класу до редакції звернулися школярі В. Лисенко, Л. Мандрика, В. Котушко, Н. Шумек та Ж. Шатін.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Дарницький вагоноремонтник" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):