Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

В Україні переводять годинники на зимовий час

Субота, 28.10.2017 10:33   

   У цьому році Україна переходить на зимовий час в ніч з 28 на 29 жовтня. В неділю о 4 годині ранку слід перевести годинникові стрілки (частіше - покази електронних годинників) на 1 годину назад. Мабуть, ніхто не встає для цього вночі, і роблять це в суботу ввечері або в неділю вранці.

   Зимовий час є природним, на відміну від літнього. Перехід на літній час вигадали у Великобританії в 1908 році - для раціональнішого використання електроенергії протягом доби. В Україні ця традиція залишилася з часів СРСР, де вперше почали переводити стрілки годинника в 1981 році.

   У 2011 році Верховна Рада зробила спробу назавжди зафіксувати в Україні літній час, але під тиском громадськості прийнята постанова була скасована. Зараз понад 110 країн світу переходять на літній час, а 161 країна, навпаки, не робить цього.

В Україні переводять годинники на зимовий час
Репродукція картини Айвазовського "Вечер на Украине", 1866 рік

   До теми, уривок з розповіді: "Кожна вулиця в селі мала свою череду корів, десь більшу - до півсотні корів і телят, а десь меншу. Пасли корів два або три пастухи, по черзі від кожного двора.
   Вже давно у всіх були годинники, проте щовечора череди корів рушали з пасовища за сонцем. Найбільшим шиком було з'явитися на початку вулиці в момент, коли воно торкалося краєчком обрію. Якщо вулиця була довгою, то останніх корів прив'язували в хлівах уже в сутінках, після того як вдосталь напували їх біля криниць".



Вам була корисна ця стаття?

Антоніна  29.10.2017 11:37
Дякую, що нагадали! Якщо б не подивилася Ваш сайт, то були б проблеми з часом. Зовсім це випало з голови. А новини не слухала і не дивилася, бо була зайнята важливішими справами. Ще раз дякую!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):