Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Кожне відвідування київської бібліотеки коштує бюджету 23 гривні

Неділя, 07.05.2017 19:15   

   Бібліотечна мережа міста Києва налічує 139 стаціонарних бібліотек (з них 85 для дорослих та 49 для дітей), об'єднаних у районні ЦБС - централізовані бібліотечні системи.

   У травні минулого року Департамент аудиту Київської міської державної адміністрації здійснив перевірку ефективності функціонування бібліотек у кожному районі столиці. Нижче - витяг з висновку за результатами аудиту.



   Співвідношенням розміру витрат бюджетних коштів за рік до загальної кількості відвідувань (в т.ч. відвідувань користувачами бібліотечних сайтів) встановлено, що витрати на одне відвідування бібліотеки в середньому становлять 23 грн.

   Всього з бюджету м.Києва для забезпечення функціонування бібліотек столиці протягом 2015 року були використані кошти в сумі 95,8 млн. грн., причому 82% витрат становили видатки на оплату праці, 12% - на оплату комунальних послуг і 6% - на інші видатки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

admin  08.05.2017 14:27
Максим, звичайно, що вартість відвідування - дуже умовна цифра. Тим більше, що аудитори включили в неї й вартість відвідування бібліотечних сайтів :)

Максим  08.05.2017 13:09
Наведена цифра може ввести читачів в оману - хтось злякається і почне уникати відвідування бібліотек, щоб зекономити бюджет... Очевидно, це не так - та ж кількість фінансування просто припаде на меншу кількість візитів читачів.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):