Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Перейменування у Києві: вулиця Толстого

Середа, 26.04.2017 21:22   

   З 1 березня 2017 року у Києві проходить обговорення щодо перейменування вулиці Льва Толстого в Голосіївському, Солом’янському та Шевченківському районах міста Києва на вулицю Євгена Чикаленка. У голосуванні поки що переважають противники перейменування (див. картинку); останній день голосування - 30 квітня 2017 року.


Перейменування у Києві: вулиця Толстого

   Лев Миколайович Толстой (рос. Лев Николаевич Толстой) — один з найвідоміших російських письменників. Просвітитель, публіцист, релігійний мислитель, визнаний ще за життя очільником російської літератури.

   Євген Харлампійович Чикаленко — визначний громадський діяч, благодійник, меценат української культури, агроном, землевласник, видавець, публіцист.

   Вулиця Льва Толстого — вулиця в Голосіївському, Солом'янському та Шевченківському районах міста Києва, місцевість Паньківщина. Пролягає від площі Льва Толстого до залізничного шляхопроводу (продовженням є вулиця Митрополита Василя Липківського).

   Виникла в 1850-ті роки під назвою Шулявська, оскільки пролягала в бік місцевості Шулявка. З 1891 року отримала назву Караваєвська — на честь видатного хірурга Володимира Караваєва, у зв'язку з 50-річчям його діяльності в Київському університеті. З 1920 року — вулиця Толстого. Під час німецької окупації міста у 1942–1943 роках — вулиця Шевченка. Сучасна назва — з 1944 року.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Антоніна  29.04.2017 18:01
Пропоную до теми: "...Євген Чикаленко - яскравий представник вітчизняної еліти, яка, попри утиски самодержавно-поліцейської влади, намагалася зберегти національну традицію, показати світові самобутність українців, донести до майбутніх поколінь історичну пам'ять, прислужитися розвиткові мови й культури. Щоденна праця, спрямована на консолідацію українства, стала сенсом життя видавця-мецената і його родини... кінця ХІХ - початку ХХ століття... Його життєвим принципом було "Легко любити Україну до глибини серця, значно важче до глибини кишені"... Заповів спалити тіло у крематорії, а прах розвіяти у рідному селі Перишорах... Виконати волю покійного в СРСР не дозволили..." Георгій Лук'янчук, "Літературна Україна", № 16, 20.04.2017 р.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):