Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Доки в Києві переорюватимуть стежки?

Понеділок, 10.04.2017 11:05   

   Людині властиво спрямляти свій шлях, саме через це у селах та містах з'являються стежки. У сільській місцевості завжди з розумінням ставилися до стежок, у тому числі прокладених через засіяні поля.

   Тому педагог і письменник Антон Макаренко помиляється, називаючи польові стежки "гріхом" у своїй "Педагогічній поемі": "Плетни, заборы и ворота благодаря сочувствию нашему делу со стороны молодого поколения уже не могли служить хозяину в прежнем направлении: удостоверять неприкосновенность частной собственности. Поэтому скоро колонисты дошли до такой наглости, что в наиболее трудных местах построили так называемые перелазы. В России, кажется, не встречается это транспортное усовершенствование. Заключается оно в том, что через плетень проводится неширокая дощечка и подпирается с конца двумя колышками.
   Выпрямление линии Коломак — колония происходило и за счет посевов — признаемся в этом грехе. Так или иначе, а к весне двадцать третьего года эта линия могла бы поспорить с Октябрьской железной дорогой. Это значительно облегчило работу наших сводных отрядов".

   У містах, навпаки, зі стежками здебільшого борються, і дуже рідко буває так, що "народні" стежки узаконюють, асфальтуючи їх. На фото зі сторінки Іллі Варламова такий виняток - узаконена міською владою стежка через клумбу.


Стежка через клумбу

   На наступному фото - переорані стежки на київському житловому масиві Березняки. Переорюють їх щовесни, проте ніякого ефекту від переорювання немає. Вірніше, є негативний ефект, оскільки люди, щоб не йти ріллею, роблять поряд, на траві, нові стежки - паралельні знищеним. Так що через дії комунальників площа газонів не збільшується, а зменшується.


Переорана стежка на Березняках

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Березняки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):