Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дерева в Києві більше не білитимуть?

П'ятниця, 07.04.2017 15:23   

   Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" з цього року припиняє білити вапном дерева в місті. Про це повідомив керівник Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської держадміністрації Андрій Фіщук.


Дерева в Києві більше не білитимуть?
Бульвар Лесі Українки в Києві

   "Якщо побачите, що хтось за радянською звичкою намагається забруднювати вапном декоративні дерева, інші елементи благоустрою, звертайтеся до виконавців з вимогою негайно припинити порушення", - звернувся директор департаменту до киян через свою сторінку у Фейсбуці. "Про особливо кричущі випадки повідомляйте за телефоном 1551", - додав чиновник.

   Думки киян стосовно заборони побілки дерев розділилися. Частина задоволена рішенням: "Може потроху це жлобство викоріниться", частина заперечує: "Чому це вважають "радянською" та "жлобською" звичкою? Ця критика нагадує Хрущова на виставці авангарду. Це давня українська традиція щовесни використовувати білу і червону глину для прикрашання речей, які оточували житло. Білилася призьба в хаті поліщуків або вся хата південніше Полісся. Білилися дерева, тин, криниця... Білилося усе, що було можна побілити. Це був весняний ритуал починати життя "із чистого листа". Якщо ви називаєте весняне біління жлобською звичкою то назвіть і традицію носити вишиванку жлобством. А то нелогічно якось виходить", інші сміються: "А ще в Радянському Союзі їли хліб, пора відмовлятися)))".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):