Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Масляна на ДВРЗ. Фоторепортаж.

Неділя, 26.02.2017 11:59   

   На вулиці Алма-Атинській у київському мікрорайоні ДВРЗ (Дніпровський район) вчора відбулося святкування Масляної. Для його проведення на площі перед Центром культури та мистецтв було споруджено невелику сцену. Тепла сонячна погода сприяла гарному настрою гостей свята.



   Місцевий Театр народної традиції "Дзеркало" зіграв перед глядачами виставу "Снігурка Христинка і віртуальна троянда". У ній розповідалось про Чорну королеву - володарку негативного інтернету, про страшні віруси та про сміливих героїв, які перемагають зло. За сценою, перед балконом Центру культури було поміщено маленьку символічну фігурка Дідуха (вірніше, опудала - див. коментар).



   Гості свята встигали не тільки спостерігати за подіями на сцені, але й пригощатися смачними гарячими млинцями.



   Після завершення вистави на сцену до акторів театру "Дзеркало" прийшла в зеленому вбранні дівчина-веснянка. Актори вручили їй символічний ключ (яким мабуть замикають зиму та відмикають весну), після чого учасники вистави на чолі з керівником театру Володимиром Петранюком влаштували веселий хоровод.



   Кульмінацією вчорашнього свята стало спалення паперового опудала, що символізувало сподівання на гарний врожай і достаток - аж до наступної Масляної.



   Танцювальний колектив "Талісман" привітав глядачів композицією, одним з елементів якої було дарування хлопчиками квітів дівчаткам - учасницям хореографічного ансамблю.


Масляна на ДВРЗ title=

   Для маленьких учасників свята ведучі заходу влаштували веселе змагання - конкурс на прокушування найбільшої кількості дірок у млинцях.



   На сцені перед Центром культури виступив хор "Вербиченька" відділення Центру соціального обслуговування Дніпровського району (музичний керівник хору - Микола Олійник).



   Маленьке опудало спалили, а велике залишилося до наступного року. Наприкінці заходу дорослі та діти охоче фотографувалися біля нього на згадку про свято.




   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

admin  26.02.2017 12:39
Максим, дякуємо, виправили :)

Максим  26.02.2017 12:28
Дідух - це не те ж саме, що опудало. Дідух - це сніп з колосся, символ урожаю. Хоча його (або якусь його маловажливу частину) теж іноді спалюють приблизно в цю ж пору року, у даному випадку ми цього символа не бачимо - лише опудало :)

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):