Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Річка з нечистот на ДВРЗ

Середа, 08.02.2017 22:37   

   На околиці Києва з'явилася річка з нечистот. Через несправну каналізацію смердюча вода тече просто вулицею і стікає в ліс. За кілька років там уже утворилося болото. Повиздихали навіть жаби. У районі постійні спалахи гепатиту через неякісну питну воду. Каналізацію проклали 15 років тому, проте в експлуатацію не впровадили. Тому нічийна труба отруює життя місцевим жителям, які доведені до відчаю.

   Місцевий активіст Анатолій Семенович проводить екскурсію приватним сектором мікрорайону біля вагоно-ремонтного заводу. Тут головне - не вступити, бо потім не відмиєшся.

   "Коли люди користуються водою тут фонтан сантиметрів двадцять", - розповідає активіст. Поруч каналізація, яка постійно забивається і тече просто вздовж вулиці. Сморід навіть узимку відчувається дуже добре.



   Років 15 тому в приватному секторі користувалися вигрібними ямами, тепер всі вони забиті ґрунтовими водами. Центральною каналізацією теж не скористаєшся, бо прокладали нашвидкуруч.

   У паперовій війні із чиновниками місцеві активісти програють. Водоканал каже, що труба не їхня, проте рахунки за користування виставляє регулярно. В адміністрації району скаржаться на дефіцит грошей і періодично відправляють комунальників на прочистку. Цього року, начебто вже знайшли 8 млн. гривень і на днях оголосять тендер.

   "Там буде мінятися труба і вводити об'єкт по-новому разом з водопониженням, яке повинно бути для того, щоб в ті труби не попадав пісок, щоб вона не замулювалась", - повідомив директор КП "Керуюча компанія з обслуговування житла Дніпровського району Києва" Сергій Прогонюк.

   Нова труба для місцевих жителів буде безкоштовна, обіцяють комунальники. Роботи планують завершити у вересні. А тому майбутня літня спека стане ще одним випробуванням для місцевих мешканців.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЧП".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):