Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Ювілей українського письменника Григорія Кримчука

П'ятниця, 06.01.2017 08:50   

   Шостого січня 2017 року відзначає 80-річний ювілей відомий український письменник і журналіст Григорій Кримчук. У різний час Григорій Павлович очолював редакції багатьох київських газет: "Вечірній Київ" (заступник головного редактора), "Комсомольское знамя"; "Молода гвардія", "Радянська освіта"; "Літературна Україна" (заступник головного редактора); "Час/Time"; "Надзвичайна ситуація"; від 2005 року – "Українське слово".

   Основна тематика творів письменника – пригодницька: екстремальні ситуації в житті людини, її здатність вистояти у надзвичайних життєвих обставинах, взаємостосунки людей і тварин, моральність та аморальність людської поведінки у природному середовищі.

   У жовтні 2016 року в Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського Григорій Кримчук презентував свою нову книгу "Публіцистика". У цій книзі він розповідає про своє дитинство і юність, дорослі роки, а також про реальні події з історії свого життя.

Ювілей українського письменника Григорія Кримчука

   Останній розділ книги присвячено українсько-вірменським дружнім відносинам. Вже багато років письменник є членом київської вірменознавчої комісії, а серед його публіцистичних творів особливе місце займають історичні нариси, зокрема "Вірменський характер як сила нації" та "Від слави роду до віковічності народу", які присвячені історії сім'ї всесвітньо відомих архітекторів Бальянів-Данієльянів.

   Презентація книги Григорія Кримчука "Публіцистика" відбулася за підтримки Всеукраїнської громадської організації "Національний конгрес вірмен України", організатором заходу виступив Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського.

Ювілей українського письменника Григорія Кримчука

   Григорій Павлович Кримчук - почесний мисливець України, один з авторів видання "Лісовий і мисливський журнал". Пропонуємо прочитати його оповідання "Під ялинку" ("Спогад бувалого полювача").


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

продовження  06.01.2017 11:58
віку любов до братів наших менших, до природи рідного краю і всієї України, а також любові і шанобливого ставлення до рідної української мови.
Бажаю авторові подальших творчих злетів та рясних врожаїв на літературній ниві.

Інна Росєва  06.01.2017 11:51
ВІтаю Григорія Павловича з ЮВІЛЕЄМ! Можу тільки повторити свій відгук про його творчість, який писала ще у 2009 році: "Талант європейського рівня". Читаю, перечитую і знову перечитую, не можу відірватися. Ні, це не Р. Кіплінг і не Д. Лондон, не Ф. Монуєт і не Д. Даррелл, не, не ... Це захоплюючий "роман" із життя тварин з неймовірними сюжетами, який з цікавістю та насолодою читають як діти, так і дорослі. Дивовижні в цій книжці не тільки пригоди тварин, а й художнє слово, яким так майстерно володіє автор і не дає зупинитися читачеві, поки не дійдеш до останньої сторінки цього вишуканого художнього витвору.
Це фантастичне мереживо зі слів м'яко тебе огортає, і ти вже під впливом письменника летиш на крилах уяви і опиняєшся чи то у схованці Наймудрішого Зайця, чи біля кладки Темної Спинки, чи спостерігаєш у норі за сиротами-борсученятами, які вже ніколи не побачать своєї трагічно загиблої матері. І ти, не зупиняючись, читаєш, бо дуже хочеться дізнатися, чи виживуть ці малюки, чи посміхнеться їм фортуна.
"Дивовижні пригоди тварин" Григорія Кримчука не тільки навіюють смуток за долі звірів, яких ми повинні оберігати як важливу ланку великого ланцюга Природи, а й охоплюють радістю і гордістю, наповнюють серце любов'ю до такого щедрого таланту письменника європейського рівня.
Книжка прищеплює людям різного в

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):