Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Безкоштовні відвідування київських музеїв в останні дні року

Середа, 28.12.2016 17:31   

   Один раз на місяць всі категорії громадян можуть безкоштовно відвідати муніципальні музеї міста Києва. Це передбачено рішенням Київської міської ради від 28 травня 2009 року №537/1593 "Про заходи щодо відвідування закладів культури у м. Києві".

   29 грудня 2016 року всі бажаючі зможуть відправитися в Історико-меморіальний музей М. Грушевського (вул.Паньківська, 9; тел.288-28-82, 288-27-07).

   Експозиція музею Михайла Грушевського у меморіальному будинку на вулиці Паньківській, 9, була відкрита в 2006 році, через 14 років після заснування самого музею. Це єдина будівля, яка вціліла до наших днів від київської садиби Грушевських. У фондах музею – оригінали листів М. Грушевського і його рідних, інших відомих діячів української науки і культури, праці історика, видання під його редакцією, книги з особистої бібліотеки. У двох виставкових залах музею представлені твори відомих українських майстрів і документальні проекти. У будинку відтворили і відреставрували внутрішнє оздоблення: декоративні елементи інтер’єрів, печі, сходова клітка з оригінальним декором, віконна фурнітура початку ХХ ст.

Київські музеї

   30 грудня свої двері відкривають національний центр культури «Музей Івана Гончара» (вул.Лаврська, 19; тел.288-92-68) та Музей партизанської слави (вул.Славгородська, парк Партизанської слави).

   Національний центр культури «Музей Івана Гончара» був заснований в 1993 році і налічує понад 15 тис. етнографічних та мистецьких одиниць експонатів, серед яких – 2700 зразків тканини (рушники, сорочки, верхній одяг, килими, зразки вишивок), близько 700 предметів кераміки. Центром проводяться етнологічні дослідження, польові експедиції, організовуються наукові конференції та культурно-мистецькі заходи, зокрема фестиваль «Орелі», налагоджується зв’язок з народними художниками, іншими носіями традиційної культури та її дослідниками.

Київські музеї

   Музей партизанської слави. Для відтворення атмосфери тих років в музеї демонструється партизанська землянка, дерев’яний віз і рибальський човен, якими користувалися партизани. Експозиція складається з кількох розділів і розповідає про партизанську боротьбу в 1941 році. У музеї також регулярно проходять фотодокументальні і художні виставки, кінолекторії, присвячені темі війни 1941-1945 років. На виставках можна побачити матеріали, які висвітлюють бойову діяльність партизанів під час форсування Дніпра.

Київські музеї

   Напередодні Нового року – 31 грудня – вільно можна відвідати Музей гетьманства (вул.Спаська, 16Б; тел.462-52-90).

   Основними завданнями музею є збереження, комплектування, вивчення і використання пам’яток історії та культури України козацько-гетьманської доби та висвітлення проблем державотворення в Україні. Фонди музею налічують понад 9000 предметів. Музей знаходиться в будинку-пам’ятці архітектури кінця XVII ст. – у відомому «будинку Мазепи». У музеї є кілька залів: зал Орлика, зал Скоропадського, зал Хмельницького і зал Мазепи.

Київські музеї

   Прим. ред. "Ліски". Перед тим, як піти до обраного вами музею у день, коли його відвідування вільне для всіх, необхідно обов'язково зателефонувати туди заздалегідь, щоб уточнити, що графік вільного відвідування не змінився! Виставки та найрізноманітніші заходи, які періодично відбуваються в музеях, можуть змінити графік безкоштовного відвідування.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):