Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Жарко? Всі в Ботсад!

Середа, 13.07.2016 16:46   Скорочено, оригінал публікації - на сайті Рідний Київ

   Два київські ботанічні сади чудові не лише тоді, коли цвітуть магнолії, бузок чи азалії. Там гарно в будь-яку пору року, а в літню спеку завжди можна знайти лавку у затінку.


Київські ботанічні сади

   Великий Ботсад офіційно називається "Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка НАН України". Принаймні три колекції саду – троянд, бузку та півоній становлять національне надбання України.


Київські ботанічні сади

   Парк дуже великий. Його можна обійти за один раз, але радимо скористатися картою-схемою, щоб обрати місце, куди піти – розарій чи, наприклад, Далекий Схід. А може Крим? На схилах Дніпра науковцям ще в 1950 році вдалося відтворити природу півострова, висадивши рідкісні та ендемічні види рослин.


Київські ботанічні сади

   Ботанічний сад імені академіка О.В. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відомий у народі як "Університетський ботсад", заснований у 1839 році. Він є одним із найстаріших ботанічних закладів України. Окрім закритої частини, вхід у решту саду вільний.


Київські ботанічні сади

   Прим ред. "Ліски": декілька осінніх фотографій ботанічного саду імені академіка Фоміна можна побачити в одній з наших минулих заміток.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):