Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У Мистецькому Арсеналі триває виставка "Малевич плюс"

Понеділок, 20.06.2016 11:48   

   До 7 липня 2016 року на виставці можна буде переглянути твори українських авангардних художників з фондової колекції культурно-художнього та музейного комплексу. Виставка "Малевич плюс" є даниною пам’яті відомого мистецтвознавця і колекціонера Ігоря Диченка.

   Влаштовуючи виставки творів зі своєї колекції у Франції, Японії, Росії, Німеччині, Великобританії, Ігор Диченко вперше надав українського наголосу феномену, що був відомий у світі як "російський авангард".

Виставка у Мистецькому Арсеналі

   Казимир Северинович Малевич - художник-авангардист, засновник супрематизму, напрямку в абстрактному мистецтві, народився в Києві 23 лютого 1879 року. Будинок, у якому народився художник, не зберігся, знаходився він на колишній вулиці Бульйонській, 13 (теперішня назва вулиці - Казимира Малевича).

   Нижче - фрагмент фільму "Шагал - Малевич" (2013 рік, Росія). Режисер: Олександр Мітта. В ролях: Леонід Бічевін, Крістіна Шнайдерман, Анатолій Бєлий, Семен Шкаліков, Олексій Овсянніков.



   Нагадуємо адресу музейного комплексу "Мистецький Арсенал": м.Київ, вул. Лаврська, 12; телефон для довідок: +380(44)288-5225.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):