Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Розділ "Флора" приваблює вандалів?

Середа, 13.04.2016 22:16   

   "Гуляв лісом минулих вихідних і бачив як гарно цвіте сон трава, і як її нищать і зривають. Тому пропоную прибрати з вашого сайту розділ флора, щоб не приваблювати вандалів", - написав у редакцію читач.


   Відповідаємо:
   "Дякуємо за небайдужість до проблем рідної природи. Однак не погоджуємося з тим, що розділ "Флора ДВРЗ" слід "прибрати" з сайту.

   Однією з головних прикмет нашого часу є вільний доступ до інформації. Звичайно, у цьому є свої недоліки, але переваг - значно більше. Ви ж не вважаєте, що треба заборонити також усі Червоні книги через те, що вони можуть служити джерелом інформації для вандалів? Навпаки, активне обговорення природознавчої інформації - це один із шляхів до формування високої культури населення у ставленні до рідкісних видів рослин і тварин.

   Описана Вами обурлива ситуація спостергіається нами вже багато років, і навіть десятиліть - задовго до створення сайту "Ліски". Можливо, люди не знають, що через ніжність ці квіти дуже швидко в'януть після зривання, і тому не можуть довго стояти в букетах. На щастя, не дивлячись на щорічне зривання, чисельність сну розкритого в лісі ДВРЗ поки що суттєво не зменшується. У нашій місцевості існують значно рідкісніші рослини, які дійсно знаходяться під загрозою зникнення.

   Крім того, головною небезпекою для рослин ми вважаємо навіть не зривання квітів навесні (якщо при цьому не пошкоджується коріння), а регулярні пожежі впродовж усього теплого сезону, спричинені перевантаженням лісу "туристами", особливо в період першотравневих свят.

   У цивілізованих країнах такого й близько немає. Люди мають змогу вільно гуляти лісом і дихати чистим повітрям, а за розпалювання багать неминуче заплатять великий штраф. Тим прикріше, повертаючись до Києва з-за кордону, знову відчувати знайомий гіркий запах повітря, зіпсованого численними вогнищами у лісі та у приватному секторі..."


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Пишуть читачі", "Ліс", "Екологія" та "Флора ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):