Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Сніг з дощем. Будьте обережні - слизько!

Неділя, 10.01.2016 22:03   

   Сніг, дощ, сніг з дощем - така погода буде в Києві у першій половині наступного тижня. Нестійкі погодні умови сприятимуть ожеледиці, тому найближчими днями слід бути особливо обережними на вулиці. Наприкінці замітки ми наводимо поради МНС-ників, а перед тим пропонуємо передивитись фотогалерею зимових розваг дітей та дорослих у парку Сосновому на ДВРЗ.

   У галереї - ліплення сніговиків, самі сніговики на будь-які смаки та катання з гірки біля храму св.Пантелеймона. До речі, обережно поводитись треба й при катанні з гірок, особливо крутих, або льодяних.

   Поради спеціалістів Управління з надзвичайних ситуацій: "Краще в ожеледь взувати черевики з гумовою, каучуковою підошвою і спеціальними протекторами для зимового періоду. Якщо таких немає, а на вулиці дуже слизько, наклейте на підошву звичайний медичний пластир.
   Якщо ви все ж таки посковзнулися і почали падати, то робіть це уміло: голову краще за все притиснути підборіддям до грудей, а руки - до тулуба ("руки по швах!") ще під час падіння. Перший прийом вбереже потилицю від різкого зіткнення з тротуаром, а другий - від переломів і вивихів.
   Будьте особливо обережні при ожеледі, переходячи вулицю. Якщо вже помітили, що на вас неминуче наїде автомобіль, то у момент удару постарайтеся хоча б трошки підстрибнути на місці й виконати ті ж прийоми, що й при падінні на кригу.
   Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів. Обходьте металеві кришки люків і трамвайні рейки. Як правило, вони або вкриті льодом, або слизькі від снігу. Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу, та й автомобіль може зненацька виїхати на тротуар".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):