Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Шлях до відродження від Левка Лук’яненка

Середа, 18.11.2015 19:06   

   Завтра, 19 листопада 2015 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбудеться презентація багатотомного видання «Шлях до відродження» Левка Лук’яненка – видатного діяча українського національного руху, Героя України, депутата Верховної Ради України багатьох скликань, людини, основою життєвої філософії якої стала ідея самостійного розвитку рідної нації.

Шлях до відродження від Левка Лук’яненка
Фото з сайту КНУКіМ

   До 13-томного видання Левка Григоровича увійшли книги «Сповідь у камері смертників», «Вірю в Бога й Україну», «Не дам загинуть Україні», «З часів неволі», «Незнищенність» та інші, у яких охоплено значний та важливий період історії української нації на правдивій біографічно-документальній основі.

   Модератори презентації – відомий український громадський діяч, політв’язень, публіцист, історик дисидентського руху Василь Овсієнко та український видавець Юрко Любченко. Початок заходу о 14.00 у залі засідань (к. 344, 3-й поверх).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Анонси" та "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Інна Росєва  23.11.2015 20:21
Я була запрошена на цю презентацію. ЇЇ відкрив шановний Василь Овсієнко. ВІн повідомив, що не випадково ця презентація назначена на цей день. 19 листопада 1989 року в Києві на Байковому цвинтарі було перепоховання цинкових трун, які привезли з далекого Уралу, де у катівнях КГБ радянської влади були вбиті українські звитяжці Свободи і Духу Василь Стус, Олекса тихий, Юрій Литвин. Після промови пана Василя Левко Григорович розповів, що третину книг у тринадцятитомнику він присвятив однокамерникам, з якими довелося, навіть у тих умовах, боротится за волю України.
27 років у неволі не зламали Левку Лук'яненку дух до самостійної України. А 24 серпня 1991 року за активної його участі Верховна Рада
прийняла закон про незалежність України. Слава Героям!

Антоніна  22.11.2015 17:05
Стосовно свободи - це питання дуже складне. А в Ощадбанку 21.11. в 15:30 було 2 людини з квитанціями для оплати.

Всегда  21.11.2015 18:43
Можно было бы разразится в отношении свободы и достоинства багатотомним виданням, но это все равно, что доказывать душевно больному. Однако, символично, что отмечается сие в те дни, когда десятки тысяч киевлян получив, вымученные в кабинетах городских клерков, расчетки за коммунальные услуги, стоят в многочасовых очередях, чтобы успеть заплатить до 25 числа. Раскрывать тему дальше не буду, она всем известна. Самое время стоя в очереди прочесть и оценить труд депутата багатьох скликань. И показательно, что такой скотский аттракцион не пришло в голову организовать нашим соседям, в том числе и тем, о которых нельзя писать хорошо и которые ничего не добились в вопросах достоинства и свободы.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):