Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До храму на ДВРЗ прибула Зимненська ікона Божої Матері

Понеділок, 16.11.2015 11:50   Оригінал новини - на сайті Київської Митрополії Української Православної Церкви

   13 листопада 2015 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до храму великомученика і цілителя Пантелеймона (мікрорайон ДВРЗ) прибула ікона Пресвятої Богородиці "Зимненська".

   Цим образом у 988 році Антіохійський патріарх Миколай II Хризоверг благословив на шлюб Великого князя Володимира Святославовича, хрестителя Русі, та грецьку царівну Анну. А в 1001 році князь Володимир подарував ікону в заснований ним Свято-Успенський монастир, що на Волині, де ікона перебуває й донині.

   Чудотворний образ зустріли віруючі та столичне духовенство. Урочистою хресною ходою, яку очолив глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), його перенесли до храму.

   Архімандрит Віктор у співслужінні настоятеля храму протоієрея Олександра Криницького та духовенства міста Києва звершили богослужіння з читанням акафіста перед Зимненською іконою Божої Матері.

   Чудотворний образ перебуватиме в храмі до 22 листопада 2015 року. Вшанувати святину можна буде щодня з 9.30 до 19.00. О 18 годині перед іконою буде звершуватися акафіст з водосвятним молебнем і помазуванням святим єлеєм.

   Адреса храму: м.Київ, вул. Алма-Аматинська, 109 (місцевість ДВРЗ). Телефон для довідок: (044) 362-3368.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Оголошення".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):