Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Кияни взялися за петиції

Четвер, 12.11.2015 21:32   

   На порталі петицій до Київської міської ради – petition.kievcity.gov.ua – за минулий тиждень (2 – 8 листопада 2015) створено 369 нових петицій. Наводимо тексти деяких петицій.

   Перейменувати бульвар Олексія Давидова на бульвар Юрка Покальчука. Юрко Покальчук - український письменник, перекладач, науковець, кандидат філологічних наук, автор сценаріїв і співпостановник телефільмів, громадський активіст, голова міжнародного відділу Спілки письменників України . Він був і залишається значимою фігурою для української культури. Великий українець та киянин. Він також вкладав свої сили у таланти молодих людей, яких викинули із соціального життя. Він бачив в людині людину, прагнув ширити ідеї людяності, доброти та творчості. Юрко Покальчук прожив свої останні роки саме на бульварі імені Олексія Давидова.
   Олексій Давидов - це голова виконавчого комітету Київської міської ради депутатів трудящих у 1947–1963 роках. За час його перебування при владі сталася Куренівська катастрофа. За бездіяльність, неспроможність керувати містом і злочинну поведінку під час вищезгаданої катастрофи був дуже непопулярний серед киян (але сам не звертав на це жодної уваги). Біля його могили довгі роки стояла охорона. Влада побоювалася осквернення могили ненависного киянами градоначальника. Чи не настав час перейменувати бульвар з комуністичного голови виконкому на великого українця?

Петиції

   Проти перейменування бульвара Олексія Давидова. Періодично виникають пропозиції щодо перейменування бульвару Олексія Давидова на Русанівці. Ці пропозиції жваво обговорюються Русанівцями. Мешканці Русанівки проти перейменування бульвара. Те, що за часи О. Давидова сталася Куренівська трагедія не є причиною перейменовувати бульвар.

Петиції

   Діти не повинні ходити по кабінетах усієї школи, а вчителі повинні приходити до учнів на уроки. Замінити "кабінетну систему" у київських загальноосвітніх школах НЕОБХІДНО з наступних причин: - Вага ранцю школяра у 5-му класі - 6 кг (1/7 ваги дитини) і це руйнує фізичне здоров"я дитини, яка носить цю вагу на собі до 6 годин щодня; - Підвищений травматизм при переміщенні великої кількості дітей між поверхами школи. Є непоодинокі факти травматизму; - Діти вимушені обідати на шкільних коридорах сидячи на своїх ранцях; Дуже прошу потурбуватися про наших дітей. Це не потребує додаткових коштів із міського бюджету.

Петиції

   Унеможливити знищення історичних памяток в місті Києві. За останні роки ми бачили чимало прикладів знищення та руйнування історичних памяток міста. Вимагаємо вжити всіх заходів для унеможливлення їх знищення в майбутньому. Для цього слід: - Поновити ти актуалізувати реєстр історичних памяток та архітектури в м.Києві - Розробити сайт що буде розповідати про них - Дослідити всі шляхи через які руйнували історичні памятки минулі роки та закрити законодавчо таку можливість в майбутньому - Зробити дослідження стану історичних памяток - Зі Власніками, що доводять памятки до руйнації розірвати договори оренди та зобовязати їх відшкодувати місту шкоду і відновити історичні будівлі. - Заборонити встановлення балконів та кондициіонерів на історичних будинках. - Примусово змусити знести самовільні конструкції на історичних фасадах.

Петиції

   Зменшити необхідну кількість підписів до 1000. Для того щоб звернутись до Президента чи Верховної Ради необхідно зібрати 25 000 підписів. Населення України - 45 млн. Києва - 3 млн. Було б доцільно дотримуватись пропорційності.
   Крім того, це місцевий рівень, люди хочуть звернутись із проблемою якогось окремого мікрорайону, школи, садочка, поліклініки тощо. Із таким високим цензом це неможливо.

Петиції

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Запит до влади".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):