Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

У Києві спалах гепатиту А

Четвер, 05.11.2015 21:30   

У Києві спалах гепатиту А    Головне управління Санітарно-епідеміологічної служби в Києві повідомляє про спалах захворювання на гепатит А в місті. Станом на сьогоднішній день близько 300 мешканців Києва захворіли на гепатит А, з них 76 дітей.
   Спалах гепатиту А зареєстровано в організованих колективах. Хворіють діти віком до 14-15 років, а за статистикою - до 17 років. Спочатку було зареєстровано спалах у дитячому садку №675 (вул.Празька) Дніпровського району, а згодом у школі №11 (мікрорайон ДВРЗ) того ж Дніпровського району.
   Загальний показник захворюваності цього року збільшився на 23-25%. Головне управління санітарно-епідеміологічної служби перевірить усі навчальні заклади Києва на відповідність санітарним нормам.
   Нагадаємо, гепатит А – хвороба печінки, яку спричиняє вірус, що поширюється переважно при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю якісної води, неналежної санітарією і поганою гігієною.
   На відміну від гепатитів В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко призводить до смерті, але викликає послаблення здоров'я.
   Вірус може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не приводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває від двох до чотирьох тижнів.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЧП".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):