Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Історія розсудила. Радянська газета від липня 1964 року

Субота, 03.10.2015 12:03   

Багатотиражна газета ДВРЗ. Липень 1964 року Багатотиражна газета ДВРЗ. Липень 1964 року    Перша замітка багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу №29 (289) від 25 липня 1964 року присвячена ознайомленню з новими умовами соціалістичного змагання. Ці умови стосуються колективів залізниць та пов'язаних із залізницею підприємств. Зазначено, зокрема, за якими критеріями визначатимуться переможці соцзмагання та яким чином вони будуть заохочуватись.
    Значну частину першої шпальти займає звіт про заводський мітинг солідарності з боротьбою корейського народу за виведення американських військ із Південної Кореї.
   В публікації розповідається про різні шляхи розвитку, обрані двома частинами розділеної внаслідок війни країни. КНДР з допомогою Радянського Союзу підняла економіку та культуру, натомість у південній частині Кореї американські імперіалісти утримують своє панування за допомогою терору, що призвело до зубожіння південно-корейського населення.
   Інші замітки першої сторінки газети присвячені Всесоюзному Дню залізничника та підсумкам виконання виробничих планів різних підрозділів Дарницького вагоноремонтного заводу.
   На другій сторінці розміщено фотографії працівників ДВРЗ - ударників комуністичної праці слюсаря та електрозварника ремонтно-комплектувального цеху Івана Сергеєва і токаря ремонтно-механічного цеху Бориса Рутмана.
   Серед інших публікацій - оголошення про строки та умови передплати працівників заводу на газети та журнали, а також анонс святкових подій, присвячених Дню залізничника. Так, у заводському Будинку культури заплановано урочисті збори та великий концерт артистів міста Києва. На літньому майданчику - вечір молоді у супроводі естрадного концерту, у лісі - масові гуляння та численні розваги. Для дітей організовано масове гуляння та перегляд дитячих кінофільмів.



   Прим. ред. "Ліски". "Історія розсудить", - такий вираз вживають іноді, якщо суперечка на глобальні теми заходить у глухий кут. Стосовно ситуації в розділеній і досі Кореї можна сказати, що історія вже розсудила. Як живуть тепер корейці у підтриманій Радянським Союзом Північній Кореї, і як в "окупованій" американцями Південній - всі ми добре знаємо.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Дарницький вагоноремонтник" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):