Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Зариблення озера Лісового

Четвер, 24.09.2015 16:23   

   Вчора читач нашого сайту надіслав листа: "Доброго дня! Хочу привернути Вашу увагу до озера Лісове, яким користується весь мікрорайон ДВРЗ. Справа в тім, що швидкість зростання синьозелених водорослей в цьому році виключила можливість купання вже в липні місяці. Єдина можливість очистки від цього виду забруднення - зариблення! Я вважаю, що в мікрорайоні достатньо людей, які б навіть фінансово радо прийняли участь в такому проекті, але не вистачає офіційного представника, який показав би, що він дійсно переймається долею ДВРЗ і започаткував би збір коштів і оформлення дозволів на зариблення".

   Приємно, що мешканці ДВРЗ переживають за екологічний стан нашої місцевості. Згодні, що таких людей "на районі" багато. Разом з тим, добре розуміємо труднощі вирішення даного питання. Відправили звернення на цю тему до міського Контактного центру 1551. Відповідь опублікуємо.

   За повідомленнями ЗМІ, в квітні 2012 року планувалося провести зариблення на 5-ти водоймищах Києва, а саме: озеро Позняки (ст.м.Позняки, вул. Драгоманова, 31), Тельбин (вул.Березняківська, 30А), Райдужне озеро (вул.Райдужна, 21); Русанівський канал (вул.Ентузіастів, 21) та річки Дніпро (Оболонська набережна, 18Б). Наводимо відеозапис зариблення озера Тельбин на Березняках.



   А ось що пише сьогодні про цвітіння води в Тельбині сайт Дніпровської РДА в замітці під назвою "На озері Тельбин вода не буде застоюватись":
   "Як повідомив депутат Київради Андрій Странніков, на озері Тельбин проводили нараду з проектним інститутом "Київводпроект". Вони майже завершили розробку проекту гідроаерації озера. Всього буде встановлено 7 аераторів, які будуть перемішувати воду, щоб не було застійних явищ. За принципом акваріуму. Перші два аератори будуть встановлені вже в кінці року, спеціально на зимовий період. Якщо все буде, як запланували, то ситуація, яка була цього літа ("цвітіння" води) більше не повториться".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Пишуть читачі", "Екологія" та "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Andrii  25.09.2015 13:05
Брав участь тоді в зариблені Райдужне озеро (вул.Райдужна, 21), але тоді була дуже велика спека. Мені пропонували тоді з цієї ж машини взяти риби до озера на ДВРЗ, але дуже ж було жарко вже

Всегда  25.09.2015 12:33
Дело хорошее. Кому-то надо возглавить благоустройство. Это может быть, например, депутат от района. Остальные, я думаю сбросятся хоть по несколько сотен гривен, я лично всегда готов. Да и активистам-патриотам представится возможность принять участие в ссозидании, за которое им наконец-то можно будет сказать спасибо.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):