Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

МАФи крадуть електроенергію. Безкарно?

Понеділок, 03.08.2015 16:43   

   Час від часу Київська міська держадміністрація повідомляє про виявлення незаконних підключень до електромереж (як правило, зовнішнього освітлення) від тимчасових споруд - МАФів. Так, у березні 2015 року було повідомлено про ліквідацію з початку року 237-ми незаконних підключень МАФів до електромереж. Протягом березня відключено ще 27 МАФів.

МАФи крадуть електроенергію
Ліквідація незаконного підключення. Фото з сайту газети Вечірній Київ.

   У липні було "відрізано" ще 2512 м незаконно розміщених повітряних ліній електроживлення МАФів із опор зовнішнього освітлення. Було відключено 42 тимчасові споруди на вул. Чорнобильській, 22, вул. Прорізній, 10, вул. Золотоворітській, 2, вул. Воскресенській, вул. Закревського, 27/2-31, вул. Великій Васильківській біля ст. м «Олімпійська», вул. Фізкультури, вул. Оленівській та на Ленінградській площі.

   У жодному з повідомлень не йде мови про штрафи чи інші покарання, накладені на підприємців, або власників незаконно підключених до електромереж МАФів. Може, ці збитки незначні? Навпаки, журналісти газети "Комсомольська правда" за тарифами 2013 року оцінили величину збитків від крадіжок електроенергії через нелегальні підключення МАФів у 260 млн. гривень за рік.

   Дивно, що обкрадений власник називає в сотні разів меншу суму - 1 мільйон гривень за рік за незаконно спожиті 600 тис. квт/год. Якщо поділити ці 600 тисяч кіловат-годин на 20 тисяч незаконно підключених МАФів (див. цитату нижче), то виходить, що кожний із цих МАФів спожив за рік 30 квт/годин? Менше, ніж споживає звичайна київська квартира за місяць?

   Цитата: "По данным КГГА, сейчас в столице насчитывается около 20 тыс. МАФов, работающих с нарушениями законодательства … По состоянию на 1 июня 2015 года, договорные отношения с "Киевэнерго" оформили собственники лишь около 500 МАФов", - говорится в сообщении "Киевэнерго".

МАФи крадуть електроенергію

   Щоб краще розібратися в ситуації навколо крадіжок електроенергії МАФами, а фактично - крадіжок з кишень громадян, ми надіслали запит до КМДА. Про результати його розгляду повідомимо.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Економіка" та "Запит до влади".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):