Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На Березняках створено групу підтримки парку Віктора Цоя

Понеділок, 03.08.2015 09:54   

   15 серпня минає 25 років від дня смерті легендарного співака, лідера групи "Кіно" Віктора Цоя - у цей день в 1990 році він загинув в автомобільній аварії під Ригою. Творчість музиканта пов'язана з Києвом - у 1986 році біля озера Тельбин на Березняках знімався фільм "Кінець канікул" за участю співака і музикантів з рок-групи "Кіно". Біля Тельбина досі збереглося "дерево Цоя", поруч з яким він співав у фільмі.

На Березняках сворено групу підтримки парку Віктора Цоя

   Тепер на цьому місці може з’явитися парк імені Віктора Цоя – зі сценою для шанувальників його творчості та молодих виконавців, стадіоном і спортивними об’єктами.

   Як розповів ініціатор проекту, голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков, земельна ділянка площею 3,5 га на березі озера Тельбин останні 12 років була об’єктом постійних суперечок між забудовником, який збирався тут побудувати 4 висотки, і місцевими жителями, які виступали з рішучими протестами проти забудови цього місця, котре для багатьох дороге як пам’ять про співака. У підсумку ця територія залишалася всі ці роки невпорядкованою і занедбаною.

На Березняках сворено групу підтримки парку Віктора Цоя

   Мешканцями Березняків створено фейсбук-групу на підтримку проекту. На сьогоднішній день у групі 37 учасників, які діляться ідеями стосовно майбутнього парку, а також шукають інші можливості допомогти в реалізації проекту.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Березняки" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):