Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Кулінарні рецепти 1955 року

Понеділок, 20.07.2015 20:58   

Кулінарні рецепти 1955 року Кулінарні рецепти 1955 року    "Свіжі овочі - це джерело вітамінів і мінеральних солей", - писав журнал "Радянська жінка" в травні 1955 року. "Вони збуджують діяльність травних залоз і печінки. Споживання овочів з м'ясом, яйцями, рибою, сиром та іншою білковою їжею посилює відділення шлункового соку, внаслідок чого білок краще засвоюється".

   Салат можна подавати як самостійну закуску і як гарнір до м'ясних і рибних страв.

   РЕДИСКА З ОГІРКАМИ І ЯЙЦЯМИ В СМЕТАНІ. Очищені редиску і огірки нарізати тонкими кружальцями і заправити звареними жовтками, розтертими із сметаною і сіллю; все це перемішати, викласти на тарілку або в салатник і посипати зверху покришеними яєчними білками і зеленню кропу. На 200 г редиски (без зелені) — 100 г огірків, 1 яйце, півстакана сметани, 1 чайна ложка кропу.

   САЛАТ ВЕСНЯНИЙ. Очищену і промиту молоду картоплю зварити в посоленій воді, відцідити, дати їй охолонути і нарізати скибочками. Редиску і очищені огірки порізати кружальцями. Зелену салату, зелень кропу, петрушки і цибулі перебрати, промити і покришити. В підготовлені овочі влити сметану з цукром, меленим перцем і сіллю і добре перемішати. Потім усе це викласти в салатник або на блюдо, посипати покришеними вареними яйцями, зеленню кропу і петрушки. На 500 г молодої картоплі — 2 свіжих огірка, 1 пучок редиски, 1 пучок зеленої салати, 100 г зеленої цибулі, 50 г зеленого кропу, 25 г зелені петрушки, 1 яйце, півстакана сметани, 1 столова ложка оцту, 4 горошини гіркого перцю, 1 чайна ложка цукру і 1 чайна ложка солі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кулінарні рецепти".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):