Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Чергове перейменування київських вулиць

Неділя, 05.07.2015 23:10   

   25 червня 2015 року розпочалося електронне обговорення та збір пропозицій від громадськості Києва стосовно 15-ти проектів рішень Київської міської ради про перейменування столичних вулиць. Перейменування ініційовано відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», при цьому враховано рішення комісії з питань найменувань.

   У Дніпровському районі вулиця Чудновського може бути перейменована на вулицю Григорія Чупринки (поет, борець за самостійність України).

Вулиця Чудновського

   Долучитися до такого суспільно-важливого процесу має змогу кожний мешканець Києва. Для цього громадське обговорення відбувається у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації.

Вулиця Чудновського

   Завітавши на офіційний сайт КМДА, а саме до рубрики «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», кожний зареєстрований користувач порталу має змогу проголосувати – погодитися чи не погодитися із запропонованими проектами, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту рішення. Триватиме громадське обговорення два місяці – до 25 серпня 2015 року. Після завершення обговорення всі отримані пропозиції та зауваження будуть передані до Київради для ухвалення відповідного рішення.


   Прим. ред. "Ліски": серед пропозицій киян є наступні: "Назва вулиць повинна бути така, щоб більше не треба було її змінювати. "Ні!" - практиці названням вулиці на честь людини"; "А не краще повернути історичну назву - Річицька?"
   Якщо дотримуватись фактів, то первісна назва теперішньої вулиці Чудновського була: "Нова". У 1957 році Рішенням №1428 Виконкому Київської міської ради депутатів трудящих вулицям, які ще не мали назв, або які мали однакові назви з іншими вулицями, було присвоєно нові назви. Вулиця Нова на Соцмістечку була названа Річицькою.
   До речі, цим же рішенням 9 вулиць "Нових" на ДВРЗ були перейменовані на: Марганецький зав., Семафорний зав., Паровозну вул., Паровозний зав., Ольхову вул., Семафорну вул., Сеноманську вул., Сеноманський зав. та Шосе ДВРЗ.
   А ще через 4 роки, в 1961 році вулицю Річицьку перейменовано на Чудновського.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):