Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Столичних школярів навчатимуть правилам утилізації батарейок

Понеділок, 22.06.2015 07:48   

   17 червня 2015 року на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати розглянули звернення ГО "Інформаційно-дослідницький центр" Дитячий Форум" стосовно впровадження низки еколого-просвітницьких заходів у місті Києві. Громадська організація працює над екологічним просвітництвом учнів — формує у школярів практичні навички, спрямовані на збереження навколишнього середовища. З вересня 2013 року по теперішній час завдяки зусиллям організації було зібрано і здано для подальшої утилізації понад 3 тонни використаних батарейок.

   "У масштабах країни, де протягом року збирається близько 5000 тонн батарейок, одними тільки зусиллями ентузіастів дуже важко змінити ставлення до потреби охоронної діяльності навколишнього середовища. А ось діти, при умові їх екологічної освіти, це благодатна і активна енергія, організувавши яку можна буде з впевненістю дивитися в завтра", — наголосив голова правління громадської організації Вячеслав Амінов.

Утилізація батарейок
Вячеслав Амінов. Фото з сайту Дарницької РДА

   Представники організації запропонували створити в школах екологічний актив, завдання якого полягатиме в організації практичних заходів по збереженню навколишнього середовища. Кожна школа потребує облаштованого кутка з контейнером, куди можна буде скидати використані батарейки, а вилучені кошти з утилізації будуть використані на власний розсуд екологічного активу на організацію природоохоронних заходів свого мікрорайону. Для завучів із виховної роботи передбачені конференції на тему "Практична участь школи в реальному оздоровленні природи свого мікрорайону".

   Громадська організація також попросила розглянути виділення коштів з міського бюджету на зйомку мультфільму "Казка про те, як козаки Київ-Град рятували". Герої мультфільму навчать дітей сортуванню сміття та правил утилізації відходів.

   Екологічна комісія надала доручення райдержадміністраціям, КП "Київкомунсервіс", Департаменту освіти і науки, молоді та спорту й постійній комісії Київради з питань освіти, науки та інноваційної політики щодо поширення інформації, яку надала громадська організація.


   Прим. ред. "Ліски". Виходячи з власного досвіду збору батарейок на утилізацію, зазначимо, що навряд чи школярам вдасться реалізувати наступне (цитата з повідомлення сайту Київради): "...кошти з утилізації будуть використані на власний розсуд екологічного активу на організацію природоохоронних заходів свого мікрорайону".

Утилізація батарейок

   Навпаки, треба бути готовим до того, що відправка батарейок на утилізацію потребуватиме витрат з приблизного розрахунку: 5 грн. на кожний кілограм.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Екологія" та "Школа".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):