Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дельфіни потребують захисту

Середа, 17.06.2015 09:12   

   Екологічні активісти мають намір пікетувати сьогоднішнє засідання Комітету екології Верховної Ради України. На засіданні розглядатиметься законопроект, який може відмінити прогресивну статтю Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

   Міністерство екології вже підтримало цей законопроект, і є всі шанси, що його невдовзі винесуть на голосування. Активісти закликають прийти з плакатами 17 червня о 14 годині під стіни комітету (вулиця Шовковична, 4).

Дельфіни потребують захисту

   Суть проблеми: 9 квітня 2015 року було внесено зміни до Закону Украни «Про захист тварин від жорстокого поводження», а саме - частину п’яту статті 25 викладено в такій редакції: "*Забороняється* використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також *діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води".* Це стало суттєвим позитивним кроком у справі охорони тваринного світу від жорстокого поводження.

   Однак 14 травня 2015 року було подано проект Закону №2848 “Про внесення змін до статті 25 Закону України “Про захист тварин від жорсткого поводження” (щодо якості води для діяльності дельфінаріїв). Ним пропонується внести до статті 25 Закону України “Про захист тварин від жорсткого поводження” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2006, №27, ст. 230 з наступними змінами) такі зміни: У частині п’ятій статті 25 слова “... а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води” *вилучити.*


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):