Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Профспілки про показники ДВРЗ

Понеділок, 01.06.2015 12:25   

Світлана Анісімова    Проаналізувавши інформацію про стан виконання законодавства України та Галузевої угоди з питань організації й оплати праці на Дарницькому вагоноремонтному заводі, президія Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України на засіданні 21 травня 2015 року дійшла позитивних висновків.
   Завод має непогані виробничі показники: у 2014-му році випущено з ремонту 2041 вагон, що на 10,7 % більше ніж у попередньому році. Побудовано 50 піввагонів для власного використання. При цьому потужності заводу дозволяють виконувати значно більші обсяги роботи.
   Середньомісячна заробітна плата у 2014 році становила 5310 грн., що на 27,3 % більше ніж на залізницях України. Структура фонду оплати праці на 50,7 % складається з основної зарплати, 42,7 % – додаткової, 6,6 % становлять інші заохочувальні та компенсаційні виплати. Середній відсоток премії за результатами господарської діяльності заводу становив 40,8 %.

   Дарницький вагоноремонтний завод У 2015 році за січень та лютий премію виробничому та допоміжному персоналу виплачено у розмірі 100 %. Для інженерно-технічного персоналу премія становила у січні – 20 %, у лютому – 40 %. Щорічно виплачується матеріальна допомога на оздоровлення, встановлені і діють надбавки – за професійну майстерність, високі досягнення у праці, почесні звання.

   Значна кількість норм і гарантій колективного договору заводу перевищує норми Галузевої угоди. Виграють від цього і працівники ремонтних вагонних депо (Красноармійськ і Ясинувата Донецької залізниці, Батуринська – Придніпровської), які, згідно з планом реорганізації заплановано включити до складу майбутньої Центральної вагонної компанії, що створюється на базі ДВРЗ. Як свідчить порівняння, колдоговір заводу має більше вагомих і значних пільг та компенсацій.
   Президія Ради профспілки рекомендувала адміністрації та профорганізації Дарницькогто вагоноремонтного заводу продовжити роботу, спрямовану на забезпечення ефективного захисту соціально-економічних інтересів працівників підприємства.

Світлана АНІСІМОВА, завідуюча відділом економічної роботи, організації праці і зарплати Ради профспілки


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод" та "Економіка".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):