Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Церква закликає відмовитись від пластикових квітів та вінків

П'ятниця, 17.04.2015 19:19   

   Українська греко-католицька церква повідомляє про шкоду від пластикових виробів, закликає не нести на могили пластикові вінки та квіти і пропонує альтернативу - живі квіти. Спеціальні банери встановлюють на входах до кладовищ з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології.

Церква закликає відмовитись від пластикових квітів та вінків

   Керівник Бюро, доктор богословських наук Володимир Шеремета: "Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, також це традиція, яка поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони. Натомість їх палять, виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Зрештою, на кладовищі та "кричуща" пластикова квітка аж ніяк не відповідає сумній атмосфері."

Церква закликає відмовитись від пластикових квітів та вінків

   На розмови про те, що екологічна ініціатива позбавляє шматка хліба підприємців, В. Шеремета відповідає: "Не йдеться про те, щоб зруйнувати бізнес. Ми, як Церква, не можемо мовчати про зло, якщо його усвідомлюємо, і якою б гіркою правда не була. Бізнес може переорієнтуватися на живі квіти. Адже є численні невибагливі до умов і красиві рослини на зразок бальзаміну Уоллера та барвінку".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):