Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Європейському транспорту в Києві - бути!

Середа, 1 квітня 2015 08:12   

   За інформацією КМДА, з 1 травня 2015 року на пасажирів київського метрополітену чекає новація - складовою частиною вартості поїздки стане вага пасажира. Таку ідею мер Києва Віталій Кличко привіз зі свого останнього відрядження до німецького міста Оснабрюк. Повідомляється, що в першу чергу нововведення торкнеться пасажирів, які використовують електронні проїзні квитки.

   В Німеччині прийшли до такої ідеї вже давно, помітивши, що влітку витрати на перевезення на 10-15% менші, ніж взимку. Це зрозуміло, адже взимку люди одягають на себе важкий одяг, а влітку - значно легший, тому електроенергії на перевезення кожного пасажира витрачається менше. Та й людей до кожного вагона вміщується більше, а значить ефективність перевезень зростає. Саме тому в багатьох містах Німеччини "літні" квитки на метро та інші види міського транспорту дешевші від "зимових".

Новації в київському метро

   Спеціалісти КМДА вирішили розвинути ідею німецьких транспортників, внісши до неї коригування - вартість квитка автоматично розраховуватиметься незалежно від сезону, але в залежності від ваги конкретного пасажира. До речі, такі види розрахунку є і в Європі, проте якщо там за середню базову вагу пасажира прийнято величину 90 кг, то в Києві вирішили обмежитись 80-ма кілограмами.

   Відтак, якщо вага пасажира при вході через турнікет перевищуватиме цю величину, тоді вартість поїздки перераховуватиметься в більшу сторону, а якщо вага буде меншою - меншою буде й вартість. Автоматичне зважування відбуватиметься на спеціальній пластині, вмонтованій у підлогу на початку турнікету. Такі пластини салатового кольору вже можна побачити на станціях Хрещатик і Театральній. Йдемо до Європи?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Транспорт" та "Гумор".


Вам була корисна ця стаття?

Георгий  01.04.2015 09:06
А бабок с "кравчучками" как считать будут,или пассажиров с чУмаданами направляющихся в отпуск?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):