Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дарницький вагоноремонтник. Березень 1964 року

Неділя, 29.03.2015 20:08   

Багатотиражна газета ДВРЗ. Березень 1964 року Багатотиражна газета ДВРЗ. Березень 1964 року    51 рік тому, 28 березня 1964 року теж була субота - як зазначено на першій сторінці багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу "Дарницький вагоноремонтник". І зима того року теж затрималась до кінця березня, так само як і в нинішньому році. Якими ж виробничими та культурними подіями було наповнене життя мешканців селища ДВРЗ в 1964 році? Про це можна дізнатися, погортавши пожовклі від часу аркуші заводської газети.
   На її першій сторінці - розповідь про робітничі збори, присвячені стану виробничої культури на заводі. Збори були цього разу незвичайними. В спеціальній шафі можна було побачити молотки, гаєчні ключі та інші інструменти, настільки занедбані своїми власниками, що працювати ними мало бути не лише соромно, але й небезпечно.
   Любительська кіностудія (прим. ред. "Ліски" - чи не її пізнішого авторства відеоролик "Фотоохота на ДВРЗ"?) підготувала кінофільм "Говорять цехи заводу". А в кінці зборів під звуки траурного маршу агіткультбригада Будинку культури ДВРЗ внесла на сцену носилки з людиною - як підказав ведучий, це начальник ливарного цеху т.Замалін, якого "вдарило струмом" від несправного рубильника.

   На звороті газети - спортивні замітки (волейбол, футбол, шахи), а також велика розповідь про гуртки художньої самодіяльності Будинку культури Дарницького вагоноремонтного заводу. Цікаво, що будинком культури тоді керував тріумвірат - Голова правління т.Алексеєнко, директор т.Мегеда та художній керівник т.Павлов.

   В замітці "Батьки вчаться" розповідається про університет для батьків, який працював тоді в Будинку культури ДВРЗ. Викладали в ньому вчителі школи, а слухачами були батьки, які прагнули здобути знання з виховання дітей у сім'ї.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Дарницький вагоноремонтник" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):