Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Випалювання трави шкідливе й небезпечне!

Понеділок, 16.03.2015 09:54   

   Щовесни повторюється одна й та ж картина - люди починають облаштовувати свої подвір’я, прибирати на присадибних ділянках і дачах, спалюючи суху торішню траву, листя та сміття. Випалюють не лише на своїх ділянках і городах, але й на полях, луках, поблизу лісових масивів, вздовж доріг.
   На жаль, люди, які так чинять, або не розуміють усю небезпеку, до якої можуть призвести їхні дії, або просто ігнорують усі вимоги пожежної безпеки.



Випалювання сухої трави на узбіччі мосту в місцевості ДВРЗ (м.Київ)

   ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ: в природі все влаштовано розумно і раціонально. Весняні підпали шкодять траві, кущам, плазунам, комахам… усьому живому мікросвіту! Скрізь, де пройшов вогонь, не буде вже колишнього різнотрав’я. Територію, що звільнилася, захоплять бур’яни. При випалюванні трави гине уся корисна мікрофлора грунту, що призводить до зниження її родючості; знищуються багато комах, їхні личинки, лялечки; горять кладки і місця гніздових птахів.
   Крім того: їдкий дим від спалювання трави шкідливий для людей. Особливо чутливі до нього алергіки та астматики. До того ж в сухій траві часто таїться сміття, небезпечне для спалювання, – пластикові пляшки, пакети. Відбувається забруднення повітря важкими металами.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Максим  16.03.2015 10:58
О вреде сжигания травы, а также её кошения, недавно вышли статьи в журнале "Наука и жизнь": \nстатья 1; \nстатья 2.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):