Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Чому досі не реконструйовано школу №42? Витяги з судового рішення

Вівторок, 24.02.2015 17:17   

   Середня загальноосвітня школа №42 (вул.Хорольська, 19, місцевість Стара Дарниця) належить до найбільш проблемних шкіл Дніпровського району через свою занедбаність та потребу в комплексному ремонті. Остання обставина зрозуміла, якщо врахувати, що школа №42 - найстаріша школа лівобережного Києва.

   За словами депутата Київради, радника Київського міського голови з гуманітарних питань Київради Ганни Старостенко, попередня міська влада виділила 5 млн. грн. на будівництво спортивного комплексу у цій школі. Проте зазначені кошти не були використані за призначенням, а виритий котлован поріс бур’яном та перетворився на сміттєзвалище.

Школа №42

   Чому так трапилось, і куди поділися гроші, можна дізнатися з рішення Дніпровського районного суду від 11 липня 2011 року у справі №1-800/2011. В окремому документі наводимо копії сторінок судового рішення.

   Їхній основний зміст у наступному: директор Комунального підприємства "Дніпробудтехсервіс", на яке розпорядженням Дніпровської РДА було покладено функції замовника реконструкції школи №42, протиправно використав надані йому повноваження. А саме: погодився на пропозицію службових осіб ТОВ "Аладін" (виконавця робіт) завищувати в актах приймання обсяг виконаних робіт, заподіявши державному бюджету збитків на суму, яка перевищує 1 мільйон гривень.

   Допитаний у судовому засіданні підсудний свою вину визнав повністю і щиро розкаявся. Виходячи в тому числі з цієї обставини, суд дійшов висновку про недоцільність дослідження інших доказів стосовно фактичних обставин справи.

   З такого висновку суду складається враження, що підсудний підробляв акти виконаних робіт не за вкрадені у держави гроші, якими можливо ділилися з ним невстановлені слідством та судом спільники, а робив це просто так - мабуть, за "спасибі".

   І рішення судом було винесено досить гуманне. Згідно з ним, підсудного не було зобов'язано відшкодувати нанесений державі мільйонний збиток, натомість оштрафовано на 11900 гривень. А також засуджено до умовного позбавлення волі строком на 5 років.

   При цьому суд врахував, що підсудний позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, офіційно працює, одружений, на обліку нарколога та психіатра не перебуває, повністю визнає вину та щиро кається.

Школа №42

   Наведене судове рішення майже чотирирічної давнини можна було б і не згадувати, якби не побоювання стосовно повторення цієї історії, але вже в 2015 році. Школа №42 дійсно потребує реконструкції, і гроші на виконання робіт рано чи пізно будуть передбачені у міському бюджеті.


   От тільки яким буде результат освоєння цих грошей? Добудова школи? Чи рішення суду по черговому кримінальному провадженню?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Кримінальні хроніки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):