Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Депутат Міщенко проти здачі в оренду сміттєзбірників. А Тесленко був - за!

Четвер, 25.12.2014 14:00   

Сміттєзбірник Сміттєзбірник    Сьогодні в сесійному залі за адресою: Хрещатик, 36 Київська міська рада VII скликання проводить чергове пленарне засідання. Можливо, що серед питань, яку обговорюватимуться на засіданні, буде й відміна рішення Київради №815/4253 від 27.05.2010 р. "Про заборону використання сміттєзбірників не за цільовим призначенням". На засіданні сесії Київради 9 грудня 2014 року відповідний проект рішення було прийнято за основу - його підтримали 83 депутати.

   Ініціатива передавати сміттєзбірники в оренду суб’єктам господарювання для здійснення побутового обслуговування населення, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами належить депутату Київради від Дніпровського району (ж/м Березняки) Віталію Рослякову.

   Автор проекту рішення зазначив, що багато таких приміщень закриті і не використовуються, оскільки сміття збирається у спеціальні великі контейнери у дворах. Водночас, якщо віддати сміттєзбірники в оренду, то це принесе додаткові кошти житловим організаціям, які можна буде спрямувати на ремонт житлового фонду. Під час обговорення було озвучено кілька варіантів поправок до запропонованого проекту, які потребували додаткового вивчення. У зв’язку з цим документ було передано суб’єкту подання на доопрацювання та вивчення в комісіях вже з урахуванням озвучених пропозицій.

   Позиція депутата від Дніпровського району (місцевості Стара Дарниця та ДВРЗ) Олександра Міщенка наступна: "Если есть пустые мусоросборники, их необходимо применять только по назначению - в районе чище будет. А если они не нужны, значит, надо сносить, а на этом месте оборудовать детские или спортивные площадки. В моем округе жильцы годами бьются, чтобы из дворов убрали "наливайки" и пункты приема стеклотары, потому что возле них - только грязь, пьяная ругань, потасовки. Родители боятся выпустить погулять детей. И попробуй потом избавься от этой "наливайки"! Так что я категорически против, чтобы мусоросборники под что-то переделывали".

Нарада в Дніпровській РДА

   Натомість депутат Київради попереднього скликання Павло Тесленко восени 2012 року під час обговорення питання оренди сміттєзбірників підтримав ініціативу скасування заборони використання сміттєзбірників не за цільовим призначенням.

   На присвяченій цьому питанню тодішній нараді в Дніпровській РДА було продемонстровано фотоматеріали, з яких можна скласти уявлення про стан справ із сміттєзбірниками, що знаходяться в районі. І на цій презентації, і на слайдшоу внизу (звукове оформлення додано сайтом "Ліски") ці приміщення розбиті на три групи - сміттєзбірники в "первісному" стані, друга група - перебудовані підприємливими киянами (як правило, до них добудовані гаражі), і третя - ті, що здаються в оренду.



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Місцеві депутати".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):