Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дві новини з музею Тичини

Субота, 20.12.2014 06:11   

   17 грудня 2014 року відбувся останній у цьому році моноспектакль в меморіальному Музеї Тичини у виконанні Заслуженого артиста України Євгена Нищука. Назва спектаклю - "Сріблясті голуби в небесах". Євген Нищук був, як завжди, неперевершено щирим, відвертим, філософським. Взагалі - сьогодні він був особливим. Цьому сприяла груднево-осіння мрячка за вікном, меланхолійний настрій глядачів, музичний супровід Арсена Яковенка та майстерність актора і тонке відчуття ним душі Павла Тичини.
   Відвідувачі, а фактично - глядачі моноспектаклю, і відверто дивувалися, і щиро сміялися, і неприховано плакали, і дивувалися, і лякливо озиралися, і не вірили власним відчуттям, але вірили кожному слову Євгена Нищука в образі Павла Тичини.
   Вміщуючи фотоальбом, вкотре думається: це дивовижно - дивитися спектакль в невеликому просторі музею-квартири, коли до актора можна доторкнутися рукою, але зробити це боязко. І актор грає спектакль про сейрозні життєві речі, а на нього дивиться і вірять кожному слову стільки пар очей, блиск яких ти бачиш поряд з собою. Це - неповторно! Напевне, саме в цьому й полягає майстерність Актора й вічна тепла пам"ять про Поета.

   10 грудня 2014 року на сайті Європейського музейного форуму було оприлюднено список, до якого ввійшли 42 європейські музеї-номінанти на звання найкращого музею у 2015 році. Вперше за всі роки до фіналу Європейського Музейного Форуму увійшов український музей – музей Павла Тичини. “Ми щасливі, що гідно витримали всі іспити та в коловороті справ не втратили тих родзинок, які й відрізняють нас від інших чудових, цікавих музеїв”, - кажуть його співробітники.
   Щорічний музейний європейський Форум у 2015 році пройде в травні в Глазго. Під час Форуму музей Тичини матиме повноцінну можливість та достатньо часу для виступу, щоб на рівні із своїми колегами (іще 41-м музеєм) представити свій Музей.
   Таке визнання та можливість потрапити в остаточний перелік претендентів у цей достойний конкурс є визнанням європейської професійної спільноти діяльності та позиціонування, професійного рівня та сучасних рис музею Тичини у музейній площині.
  Колектив музею має достатній арсенал музейних пропозицій для відвідувачів та фахових напрацювань, які вирізняють його серед інших осередків. Словосполучення «Музей Тичини» вже стало своєрідним брендом не тільки у музейному середовищі, а й серед відвідувачів, які все частіше обирають саме його простір та майданчик для відпочинку.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):