Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Презентація нового роману Василя Шкляра

Четвер, 18.12.2014 06:12   Оригінал новини - на сайті ДІМ "Майстер клас"

Презентація нового роману Василя Шкляра Презентація нового роману Василя Шкляра    У вівторок, 23 грудня 2014 року в Будинку освіти та культури "Майстер Клас" український письменник Василь Шкляр вперше у Києві представить свій новий роман «Маруся». На читачів чекає презентація книги про легенду повстанського руху України — отаманшу Марусю.

   Письменник анонсував цю історію вже кілька років тому після успіху свого роману «Залишенець» і після презентації книги на Форумі Видавців у Львові зустрінеться з київським читачем.

   Над історією гімназистки Саші Соколовської, вона ж отаманша Маруся, Василь Шкляр працював майже шість років. У романі висвітлено бурхливі події 1919-го — року трагедії українського повстанського руху. Перед нами постає неординарна, героїчна та майже містична постать — отаманаша Маруся. Можливо на красиву дівчину чекало інше життя, проте не такі то були часи...

   Майбутнє країни завмерло на вагах долі, тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річній гімназистці Саші Соколовській доводиться брати до рук зброю, щоб боротись за свою волю та майбутнє. Відтепер вона — отаман Маруся на чолі тисячного війська. Її сміливість та рішучість стає легендою для ворогів.

   Сам Василь Шкляр про свою головну героїню з безмежною любов’ю зазначив: «Ось же вона летить на коні попереду свого загону, отаман Маруся, а над її шапкою розвівається шлик із написом „Смерть ворогам України!“. І це вам не Орлеанська Діва, котра воювала іконкою. Моя непорочна Маруся доводила свою правду кулею.»

   Адреса Дому освіти та культури "Майстер Клас": м.Київ, вул.Лаврська, 16. Телефон: +38(044)594-1063. Початок заходу о 19 годині, вхід вільний!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Анонси".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):