Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Київський метрополітен планує повну автоматизацію системи проходу

Вівторок, 16.12.2014 21:56   

   Нещодавно київський метрополітен вніс зміни в порядок проходу в метро деяких пільгових категорій громадян - пенсіонерів, інвалідів, непрацюючих осіб, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами, осіб, які не мають права на пенсію, батьків багатодітних сімей – прохід їм надається виключно на підставі "Картки киянина".
   Разом з тим, інші категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд у метрополітені, згідно з чинним законодавством (ветерани війни, діти війни, ветерани праці, особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС та ін.), мають право на безкоштовний проїзд у київській підземці на підставі пред'явлення контролеру відповідних посвідчень.
   Надалі Київський метрополітен за принципом "Картки киянина" планує ввести електронні проїзні документи і для інших пільговиків. Таким чином, у метро в цілому впроваджується автоматизована система проходу, яка передбачає, що через неї повинні проходити всі без винятку пасажири.

Картка киянина

   Нагадаємо основні правила користування в метрополітені "Карткою киянина". Вони бувають двох видів - на кількість поїздок та на певний термін дії (докладніше читайте на сайті київського метрополітену).

   За "Карткою киянина" як проїзним квитком на кількість поїздок дозволяється прохід тільки через автоматичні контрольні пункти (АКП).
   Після прикладання картки до терміналу АКП спочатку на ньому з’являється інформація "Залишок поїздок", а потім – "Прохід дозволено 1 пасажиру". При цьому загорається індикатор зеленого кольору на передній панелі АКП, що дозволяє прохід.
   У разі використання останньої поїздки на терміналі АКП висвічується напис "Остання поїздка", а при відсутності поїздок – "Проїзний квиток заблоковано".
   Запис, дозапис поїздок на "Картку киянина" здійснюється як в касах станцій метрополітену, так і автоматах дозапису безконтакних карток(АДБК), згідно з діючим тарифом.

   За "Карткою киянина" як пільговим проїзним квитком дозволяється прохід через АКП тільки її власнику. У разі виявлення неправомірного використання пасажиром "Картки киянина" (в тому числі - передачі іншим особам) проводиться блокування транспортного додатка картки строком на 3, а повторного порушення - на 6 місяців.
   Після прикладання "Картки киянина" до терміналу АКП спочатку на ньому з’являється інформація "Залишок днів ХХ", а потім – "Прохід дозволено 1 пасажиру".
   Повторний прохід через АКП за "Карткою киянина" можливий тільки через 15 хвилин після її використання, у разі меншої перерви – на терміналі висвічується напис "Порушення правил проходу".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Транспорт".


Вам була корисна ця стаття?

admin  05.01.2016 22:02
Спробуйте спитати на цьому сайті

Дмитро  05.01.2016 21:40
Я пенсіонер. Іще ні разу не користувався "Карткою киянина" в метро. Сьогодні вперше скористувався - і велика "радість" - "КАРТКА ЗАБЛОКОВАНА". Чому так???

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):